DP'li Ün, "Olaylar Sakarya adına utanç verici"

Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı Muharrem Ün, Sakarya’da düzenledikleri iftarda, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Baki Mert’e yapılan saldırıyı kınadı.

Ün, “Bu olay çirkin ve Sakarya adına utanç vericiydi” dedi.

Ün olayı şöyle değerlendirdi:

“Ortada büyütülecek bir mesele yoktu. Basın organları bazı mevzuları çok abarttı. Haliyle de böyle bir olay yaşandı. Yaşanan saldırı hiç hoş olmadı. Saldırının Sakarya’da gerçekleştirilmiş olması bizi bir o kadar daha üzdü. Yaşanan olay hem çirkin, hem de Sakarya adına utanç vericiydi”.

“Edep anlayışını sindiremeyen saldırıyor”

Bu tip olayların veya getirilen eleştirilerin altında yatan sebeplere değinen İl Başkanı Ün, “Teşkilatın yürütme makanında olan ve çalışmayan kim varsa, görevden alınırsa tepki gösteriliyor. Bir makamda olan insanlara nedense tepki oluyor. Bunun nedenini de anlamış değilim. Benim kökenim Adalet Partisi. Siyasi hayatımda böyle bir anlayış görmedim. Bunları yapanlar partiye sonradan gelen insanlar. Doğruyol veya Adalet Parti anlayışında böyle şeyler asla yok. Ben il başkanıyım. Kavga yapmam. Partime çalışırım. Edep ve adap anlayışını içine sindiremeyen insanlar birilerine saldırıyor. Benim Sakaryamda bu tip olay yaşanacağı kimsenin aklına bile gelmezdi.” dedi.

“Yanlışını görürsem söylerim”

Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı Muharrem Ün, “Bugün bunların yaşanmasının baş suçlusu, Demokrat Parti kadrolarını görevden alıp, partiyi eş- dost ve yandaşlarıyla yönetenlerdir” diye eleştiri getiren bazı partililer veya  köşe yazarlarına da cevap verdi. Ün, Sakarya’daki iftarda tartaklanan Genel Başkan Yardımcısı Baki Mert’in şeffaf olmamakla suçlanmasını şöyle yorumladı: “Kimsenin içini bilemem, ben partimin büyümesi için mücadele eden biriyim. Herkes de benim gibi düşünmeli ve partinin büyümesi için uğraş vermeli. Kim gelmiş, kim gitmiş o kadar önemli değil. Sayın Mert’in şeffaf olmadığını iddia edenler var. Ama ben kendisiyle olan çalışmalarımızda ortada karanlık bir durum görmedim.  Kendisi de Anavatan kökenlidir. Aynı görüşü paylaşan insanlarız. Yanlışını görmedim ama, görürsem emin olun söylerim.”

“GİK’te yeni yüzlere ihtiyaç var”

Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı Muharrem Ün ayrıca, genel merkezin istifasının istenmesi ve genel kurula gidilmesi talebini de değerlendirdi. Başkan Ün, “Genel kurul tabi ki zamanı geldiğinde yapılmalı, ama genel kurul bana ne getirecek ki? Şu olabilir, genel merkez Genel İdare Kurulu’na daha değişik ve yeni yüzler gelebilir. Bunu ben de arzu ederim.”

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]