DP Lideri Soylu: "Aklı Eksik Bir Hanfendi"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Sakarya İl Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin tartıştığı konulara bakar mısınız? CHP'li aklı eksik bir hanımefendi, ülkenin cumhurbaşkanına hakarette bir sözde bulunacak, bu tartışılacak" dedi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Sakarya İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada partililere seslenen Soylu, Türkiye'de gereksiz tartışmaların yaşandığını söyleyerek, ''Türkiye iki gündür ne tartışıyor. Siz hiç böyle bir garabet gördünüz mü? Türkiye seçime gidecek. 15 gündür Türkiye adrese dayalı nüfus kayıt kütüklerinin sağlıklı olup olmadığını tartışıyor. Ve ilk gün yapılması gereken işlem, hala bir kriz halinde sürdürülmektedir. Neden olduğunu bilir misiniz? Türkiye'de var olan gerekçe, problemlerin tartışılmamasını sağlamak için. Çünkü 70 milyonun önemli bir bölümü seçmendir. Ve bu seçmenler kendileriyle ilgili olabilecek bir problemi günlük bir mesele olarak tartışmakta. Bazen ciddi bir şekilde sohbetini yapmakta, bazen de bunu alaya alıp espri yapıp, hükümetin her şeyi eline yüzüne bulaştıran halini Türkiye için bir trajedi olarak değerlendirmektedir. Anayasa Mahkemesi dün bir açıklama yaptı. Ondan hemen önce Yüksek Seçim Kurulu bir açıklama yaptı. Zannediyorum Danıştay Başkanlar Kurulu toplandı, onlar da şimdi bir açıklama yapabilir. Türkiye bir seçime giderken bile Türkiye'yi bir seçime götürmeye, taşımaya muktedir olmayan bir hükümet, dünyanın içinde bulunduğu Türkiye'nin 4 yıldır içinde bulunduğu bir ekonomik krizi nasıl yönetir? Bir seçim krizini çözememiş, bir seçmen kütüğü krizini çözememiş, bir küçük belediyelerle ilgili verilen kararı çözememiş bir hükümet hangi yetkinlikle Türkiye'yi içinde bulunduğu zor şartlardan çıkarabilme şansına sahip olabilir. Bu hükümetin bütün vizyonu tamamlanmıştır. Anayasa Mahkemesi'nin meclis üzerine vesayet sağlayan kararına ses çıkarmayan bu hükümet, neredeyse bir kurumlar kargaşası yaratıyor" dedi.
Türkiye'nin Tartıştığı Konulara Bakar mısınız?

CHP'li İzmir Milletvekili Canan Arıtman'a tepki gösteren Soylu, "Türkiye'nin tartıştığı konulara bakar mısınız? CHP'li aklı eksik bir hanımefendi ülkenin cumhurbaşkanına hakarette bir sözde bulunacak, bu tartışılacak. Bu memlekette hiçbir unsuru farklı görmedik. Biz yıllarca hep bir arada bulunduk. Hiçbir unsuru farklı görmedik. Hiçbir unsuru ayırt etmedik. Hiçbir zaman öteki yaratmadık. Ama böyle bir anlayışı ortaya koyacak. Öbür taraftan o partinin genel başkanı diyecek ki, 'etnik kimlik şereftir, onurdur'. Kendi partisinde tam tersine sözler ve laflar olacak; ki o laflarda yanlıştır. Sayın Baykal'ın 'etnik kimlik şereftir' lafı tamamen yanlıştır. Türkiye'de bu işleri ayrıştırmak, öne çıkarmak doğru değildir" diye konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]