DP Başkan Adayı Sakarya'da Destek Aradı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Vecdet Öz, destek turları kapsamında Sakarya\'yı ziyaret etti.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan Beylik Kebap Salonu’nda partililerle buluşan Öz Demokrat Partililerden büyük ilgi görürken, toplantıya 6 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen DP kongresinde genel başkan adayı olan eski bakan Nevzat Ercan da katılarak destek verdi.

Prof. Dr. Öz, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, “Bugün burada yaptığımız Sakarya toplantımız Demokrat Parti’nin yeniden teşkilatlandırılması, yeni ve taze kanlarla Demokrat Parti’nin cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ayağa kaldırılmasıyla ilgili bir toplantıdır. Şu ana kadar dolaştığımız vilayetlerde bu heyecanı, bu gayreti gördüğümüz için biz de heyecanlandık. Yaklaşık 150’ye yakın öğretim üyesi, 100’e yakın sanayici işadamı ve çok önemli isimler var, gazeteci arkadaşlarımız var. Her şeyden önemlisi Demokrat Parti, Doğruyol, Anavatan Partisi'nden hatırlayacağınız gibi çok profesyonel isimlerle teşkilatları topladık ve Demokrat Parti'yi yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları başlattık. Ben de eski öğretim üyesi ve eski Sağlık Bakanlığı müsteşarıyım. Bizim gibi bu işe gönül vermiş çok sayıda arkadaşımızla beraber Türkiye’nin gelecekteki politikasını belirlemeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere 2014 senesinde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Türkiye bir Süleyman Demirel ve Özal sendromunu yaşadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde taşlar yerinden oynuyor. Sıradaki seçimin Tayyip Erdoğan sendromuyla neticeleneceğini çok iyi biliyoruz. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra merkez sağ yeniden şekillenecektir. AKP içerisindeki huzursuzluklar başlamıştır. Bugün Sakarya’da böyle bir toplantı yapıyoruz. Sakaryalıları, bu işe gönül vermiş olan partilileri toparladık. Anavatan Partisi'nin, Doğruyol Partisi'nin bütün oyları ve teşkilatları AKP’ye gitmiştir. AKP yurt dışından ithal edilen insanlarla kurulan bir parti değildir, bu partilerin çimentosunu kullanmıştır. Biz şimdi emaneti geri almaya geldik. Bu konuda kararlılığımızı göstereceğiz ve alacağız Allah nasip ederse. 2014 senesinin ortasında bu sesi çok daha yüksek şekilde duymaya başlayacaksınız. 2013 senesi çimentoyu, harcı karma senemiz olacak, binanın yükseldiğini bu senenin sonunda göreceğiz. Aramızda çok kıymetli isimler var ve tabii ki bunları basında açıklamak istemiyoruz. Yıpranma sürecine girmemek için daha ileri bir tarihte açıklayacağız” dedi.
Pro. Dr. Öz, basın mensuplarının, "Kabine değişikliğini nasıl değerlendiriyoruz?" sorusuna ise, “Bu siyasetin geleneğinden gelir. Bu hadiseyi çok vahim bulmuyorum. Sürpriz değildir, siyasetin geleneğinde vardır, hatta geç kalınmıştır” yanıtını verdi.

Son yapılan kongrede genel başkan adayı olan eski bakan Nevzat Ercan ise, “Çok partili siyasi hayat olmazsa demokrasi olmaz. O itibarla partilerin güçlü olması lazım, demokrasinin güçlü olması için. Bu partilerden biri çok köklü bir gelenekten gelen Demokrat Parti'dir. Dolayısıyla belki önceki seçimlerde başarısız olmuş ve çok düşük oranlarda oy almıştır ancak bir partinin aldığı oyla partinin haklılığı farklı şeylerdir. Zaman zaman siyasi partilerde inişli çıkışlı durumlar olur, oy kayıpları da olur. Önemli olan bu büyük aileyi yeniden toparlayabilmektir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Vecdet Öz, toplantıda yaptığı konuşmada il il dolaşmaya devam edeceklerini ve partiyi yeniden ayağa kaldıracaklarını kaydetti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]