Dorukkent'te Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 3 bin konutluk Dorukkent'in temel atma töreni, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünyada emlak sektöründe büyük kriz yaşanmasına rağmen Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yeni yerleşim yerinde 3 bin konutluk Dorukkent Projesi'ni hayat geçiriyor. Dorukkent'in temel atma törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Erol Aslan Cebeci, Ayhan Sefer Üstün ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz
Duran, deprem nedeniyle yerleşim alanlarını Karaman, Camili, Korucuk bölgelerine kaydırdıklarını söyledi. Şehrin konut açığını kapatmak için başlattıkları çalışmaların tamamlandığını kaydeden Duran, yapılacak binaların depremden etkilenmeyeceğini söyledi.

Bakan Faruk Nafız Özak da, 3 bin konutun temel atma mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İktidarları döneminde Sakarya'da önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Özak, şöyle konuştu: "Şöyle bir ifade var bankalar güneşte şemsiye verir yağmurda alır diye. Böyle olmaması lazım. Aslında yağmurda şemsiye vermesi lazım. Hükümetimiz bu konuda BDDK ve diğer bankalara gerekli uyarıyı yaptı. Albaraka Türk yetkilisi Adnan Bey'e dünyada bir kriz varken böyle bir projeye destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu krizi ne küçük görmek lazım ne de abartmak lazım. Dünya bir krizle baş başa ama 2001 yılında değiliz. Bankalarımızın döviz borçlanması asgari düzeyde."
Ekonomide reformlar yapıldığını anlatan Özak, sözlerine şöyle devam etti: "Bankalarımız çok sağlam döviz rezervleri iyi. Özelleştirme iyi, yabancı sermayenin Türkiye'ye bakışı gayet iyi. Türkiye laik, demokratik sosyal devlet yapısıyla bu bölgede en güvenilir devletlerden biri. Ben inanıyorum bu kriz Türkiye'ye bir fırsat getirecektir. Hükümet olarak KOBİ'lerimize çok destek vermemiz gerekiyor. İhracatta bir zorluk yaşanabilir. Ama Türkiye bu krizden çabasıyla alnının akıyla çıkacak."
Konuşmaların ardından Bakan Özak ve beraberindekiler butona basarak Dorukkent'in temelini attı. Özak'a daha sonra gerçekleşen valilik ziyareti sırasında "Global ekonomik krizin inşaat sektörüne etkisi ne olabilir" soruldu. Bakan Özak da buna şu cevabı verdi: "Dövizdeki çıkış ve belirsizlik nedeniyle kısa vadede etkilenir gibi görülürse de ben Türk insanının gayrimenkule ve inşaat sektörüne çok yatırım yapacağına ve sektörü çok kısa zamanda toparlayacağına inanıyorum. 2005-2006 ve 2007 yılında bu yana zaten bir iniş vardı zaten ama şimdi bu iniş durağanlaştı, 2009'dan sonra açılır diye düşünüyorum. Bankacılık sektörünün buraya destek vermesi gerekiyor. Bununla ilgili gerekli konuşmalar yapıldı gerekli talimatlar verildi. Moral bozmaya gerek yok. Türkiye Avrupa'nın 6., dünyanın 16. büyük ekonomisi. Geleceğimizi iyi görüyorum."
Bakan Özak, AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı'nın yeni binasının açılını gerçekleştirdikten sonra Ankara'ya gitti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]