Dörtyol Sanayi için yeni umut

Dörtyol esnafıyla 1/25000\'lik Nazım İmar Planı ile ilgili sanayide bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, sanayi esnafı için umutlu konuştu. 

Toçoğlu, “Eğer burada çeşitli imalatların yapılabileceği merkezi iş alanları olarak düzenlenmesine onay verirseniz bu talebinizi bize ulaştırın. Bu bölgeyi merkezi iş alanı olarak belirleyelim. Sanayi alanı olarak kalmak istiyorsanız da böyle kalabilir” dedi. 

İlk şartımız, hakkımızın korunması"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Dörtyol sanayi esnafı ile 1/25000’lik Nazım İmar Planı ile ilgili istişare toplantısında buluştu. SESOB Başkanı Hasan Alişan, Başkan Toçoğlu’na eşlik ederken istişare toplantısına bölge esnafları da katıldı. Toplantıda konuşan Hasan Alişan, “Burada amacımız esnafımızın sorunlarını Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte konuşarak çözüm yolları üzerinde durmak, şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirirken aynı zamanda esnafımızın da durumunu göz önünde bulundurarak hareket etmektir. Bugün Dörtyol sanayi esnafımız sıkıntılı günler geçiriyor. Sanayimiz değer kaybediyor. Burada bir şeyler yapılması gerektiğini biz de biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Dörtyol esnafına kavşağın açılması için söz vermişti. Sözünü yerine getirdiler, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Daha önce kentsel dönüşüm konusu da gündeme gelmişti. Ama bu gerçekleşmedi. Şimdi 1/25000’lik nazım imar planları ile Dörtyol sanayi yeniden gündeme geldi. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu konuyu hep birlikte masaya yatıracağız. Acaba esnafımızın kendisini yenilemesine nasıl katkı sağlayabiliriz, neler yapabiliriz, bunları konuşalım istiyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız\'dan talebimiz, yeni planla ilgili esnaf arkadaşlarımızın tereddütlerinin giderilmesidir. Biz esnaf olarak gelişmeyi istiyoruz. Modern sanayiye sahip olmak istiyoruz. Huzur içerisinde çoluk çocuğumuza miras bırakabileceğimiz bir yer olsun istiyoruz ama 1. şartımız esnaf olarak haklarımızın korunmasıdır” diye konuştu.

İstişare toplantısı

Toplantının istişare toplantısı olduğunun altını çizen Başkan Toçoğlu, “1/25000’lik planlar çerçevesinde Dörtyol Sanayi Bölgesi ile ilgili bir öneri geldi. Bu öneriyi birlikte paylaşıyoruz. Bu öneriye sıcak bakmazsanız sizin teklif edeceğiniz alternatifler üzerinden konuşabiliriz. Altını çizerek söylüyorum bu bir istişare toplantısıdır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Dörtyol Sanayi esnafımızın daha iyi şartlarda ticaret yapmasını sağlamanın haricinde hiçbir düşüncemiz yok. Bildiğiniz gibi bu alan imar planlarında sanayi alanı olarak geçiyor. Sanayinin dışında buralarda herhangi bir şekilde imalat yapmak söz konusu değil. Biz şimdi burada merkezi iş alanları diye bir sistem kursak. Yani imar planlarında sanayi değil, merkezi iş alanı yazsın. Böyle bir fikir ortaya çıktı. Merkezi iş alanı olursa ticari amaçlı yapılar, sosyal ve idari tesisler, özel ya da resmi sağlık, eğitim, spor, sosyal ve kültürel tesisler, ibadet yerleri, ulusal ve uluslar arası kongre, seminerler ve fuar merkezleri, toplantı ve çok amaçlı salonlar, turistik tesisler, teknoloji gelişim merkezi ve konut yapılabiliyor. İşte bugün tartıştığımız konu bu” şeklinde konuştu.


Kentsel dönüşüm

Esnaflarla istişare yapmanın önemine dikkat çeken Başkan Zeki Toçoğlu, “Sizinle bu konuyu istişare ediyoruz. Siz diyorsunuz ki, yok hayır, merkezi iş alanı olmasın, biz yolumuza böyle devam edelim, bu da kabulümüzdür. Burada kararı verecek olan sizlersiniz. Ama bahsettiğimiz teklif sizin ilginizi çekiyorsa, biz, o zaman buraya merkezi iş alanı olarak işleriz. Siz yine işinize devam edersiniz, faaliyetlerine devam edersiniz. Ancak tek bir engel çıkar karşınıza. Bulunduğunuz alanlara yeniden bir sanayi tesisi yapmak isterseniz bunu yapamazsınız. Bizim sizden istirhamımız, bunu kendi aranızda istişare edin ve bize fikrinizi söyleyin. Bu teklifimizi kabul ederseniz ona göre çalışma yapacağız. Dükkânların takas edilmesi söz konusu değil. Kentsel Dönüşüm ile bir ilgisi yok. Onlar farklı şeyler. Bu sadece plan üzerinde yapılan bir çalışmadır. Yarın öbür gün dönüşüm üzerinde konuşursunuz. Bu ayrıdır buna kendiniz karar vereceksiniz. Bizim Dörtyol Sanayi Bölgesi ile ilgili düşüncemiz budur. Buradaki soru şudur; biz imar değişikliği yapalım mı yapmayalım mı? Bunu konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]