Dörtyol Sanayi Esnafı Soma ve Bosna'yı konuştu

Adapazarı Dörtyol Sanayisinde faaliyet gösteren esnafların bir araya gelmesiyle oluşturulan “Dostlarımız ve Desteğimiz Grubu” yaptığı son toplantısında Soma maden faciası ve Bosna’da yaşanan sel felaketini konuştu.

60 haftadır bir araya gelerek hem esnaf dayanışması sergileyen gurup hem de kendi sorunlarına ortak akılla çözüm yolu arıyorlar. Dostlar ve Desteğimiz Grubu son alarak Serdivan Redkit Kafe’de bir araya gelerek önce kahvaltı yaptı, sonra Soma’daki maden faciası ve Bosna’da yaşanan sel felaketini gündemine aldı.

Grup Sözcüsü Kurtoğlu Filtre Sahibi Mehmet Kurt ise, “Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen SAGİF iş sizi arıyor fuarına katıldık. Çok güzel temaslarda bulunduk ve yararlı oldu. Bosna Hersek’te yatırım yapmak için çalışıyoruz. Buradaki yetkililer ile görüşmelerimiz olumlu geçti. Şimdi ise son yaşadığımız Soma faciası bizi çok derinden etkiledi. Bunun yanı sıra bir diğer üzüntümüz ise Bosna Hersek’teki sel felaketidir. Hem Soma’ya, hem de Bosna’ya gurup olarak ne yapabiliriz konuşup, gerekeni yapacağız” dedi.

Kahvaltının ev sahipliğini üstlenen Seyit Babagil, “Bu toplantılarımızda Sakarya’mızın sanayisi, gelişimi ve ticareti adına ne gibi faaliyetler yapılacağını konuşmamızın yanı sıra birbirimize nasıl faydalı oluruz onu konuşuyoruz” şeklinde konuştu. Yemek sonrasında gurup Seyit Babagil’in işyerini ziyaret etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]