Dönüşüm projesiyle 666 dönüm alan yenileniyor

Erenler\'de yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili dosya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edildi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Küpçüler ve Yenimahalle bölgelerinde toplam 666 dönüm alanda planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili dosyayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen’e teslim etti. Başkan Öztürk, “aylar süren çalışmalarımız neticesinde bölgeyle ilgili tüm detayları bir dosyada toplayarak bakanlığa teslim ettik hayırlı olsun” diye söyledi. 

“Küpçüler ve Yenimahalle’de toplam 666 dönüm alan dönüşecek”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen’i ziyaret ederek dosyayı teslim eden Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “Küpçüler ve Yenimahalle bölgelerinde hayata geçirmeyi düşündüğümüz Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk somut adım atıldı” dedi.  Öztürk devamında, Toplam 666 dönüm alanı kapsayacak olan Kentsel Dönüşüm Projesinin 482 dönümlük kısmının 6306 sayılı yasaya göre yapılacağını, Kentsel Dönüşüm ile alakalı diğer 184 dönümlük kısmının ise 5393 sayılı yasaya göre gerçekleşeceğini söyledi.

“Gelecek nesiller için daha ileri adımlar atılmalı”

Başkan Öztürk konuşmasının devamında, “Sakarya’da Kentsel Dönüşüm konusunda ilk somut adımları atan bir belediye olarak, aylardır süren titiz çalışmalarımızı içeren dosyamızın, Sayın Bakanımız tarafından Bakanlar Kuruluna sunularak buradan gerekli izin ve müsaadelerin çıkmasını, dosyamızın onaylanmasını bekleyeceğiz” dedi. Kentsel Dönüşüm ile çok önemli bir adım attıklarını söyleyen Başkan Öztürk, Artık dünyanın geldiği gelişmişlik seviyesi itibariyle gelecek nesillerimizin daha sağlıklı mekânlarda yetişmesi ve yaşaması için daha ileri adımlar atmak mecburiyetinde olduklarını belirtti.

“Dönüşüm gönüllülük esasına göre yürütülecek”

Kentsel dönüşümün kaçınılmaz, aynı zamanda uzun soluklu ve çok zor bir iş olduğunu da ifade eden Başkan Öztürk, “Kentsel Dönüşümü vatandaşa mal ederek, rızaya dayalı gönüllülük esasına göre yürüteceğiz. Bu güne kadar tüm toplum katmanlarının iş birliğini ve desteğini sağlamak amacı ile bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere Üniversiteden bilim insanları ile İnşaat sektöründe hizmet veren müteahhitlerimiz, Şehir Plancılarımız gibi birçok STK temsilcileri ile bir araya gelerek kentsel dönüşüm ile alakalı istişareler yaptık” dedi. Başkan Öztürk, Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada istişare toplantılarını devam ettirerek ortak akıl ile hareket edeceklerini ifade etti.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]