Domuz Gribi Aşılarını İlk Sağlık Personelleri Oldu

Sakarya'da domuz gribine karşı sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı. Sakarya Valiliği'nde düzenlenen domuz gribi bilgilendirme toplantısından sonra ilk aşı Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş'a yapıldı.   

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarının domuz gribi hastalığına karşı bilinçlendirilmesi amacıyla valilik toplantı salonunda bilgilendirme paneli düzenlendi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastanelerin başhekimleri ve tüm sağlık çalışanlarının katıldığı panel öncesi gelenlere koruyucu maske dağıtıldı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Oğuz Karabay'ın yönettiği panelde konuşmacı olarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Dalı Uzmanı Dr. Aziz Öğütlü ile aynı hastaneden Uzman Dr. Nazan Tuna yer aldı. 

Kendisine yapılan aşının yer aldığı slayt gösterisi ve elindeki aşı kartını gösteren Dr. Öğütlü, hastalıktan korunma yolları, hastalığın belirtileri ve aşının faydalarını anlattı. Dr. Öğütlü, "Biz bu hastalığı önemsiyoruz. Buraya gelmeden önce aşımı oldum. İnanmadığım bir şeyin başkasına yapılmasını istemem" dedi.  
Hastalıkla ilgili bilgi veren Dr. Nazan Tuna da, hastalığın dünya tarafından önemsendiğini belirterek, "2000 yılının başından beri devam eden pandemik salgını dünyada büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Son 50 yılın en önemli salgın hastalığı bu. Dünyada 414 bin 944 kişi salgına yakalandı. 4 bin 999 vaka 18 Ekim tarihine kadar olan süreçte ölümle sonuçlandı. Ölümler Güney ve Kuzey Afrika'da yaşandı. Türkiye halen risk altında. Salgının önümüzdeki günlerde daha da artacağı endişesini taşıyorum" diye
konuştu.  
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş da, çalışanlarına aşı olma ve aşının önemi konunda bilgi verdi. Panelin sonunda İl Sağlık Müdürü Bektaş, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Oğuz Karabay ve aynı hastaneden Uzman Dr. Nazan Tuna ile birlikte domuz gribi aşısı oldu. Bektaş, kimseye zorla aşı yapılmayacağını belirterek, "İlde aşılama işlemleri başladı. Bize gelen 3 bin 900 doz aşıdan ilk etapta 700 adedi bugün sağlık çalışanlarına yapıldı. Risk grubunda olan çocuklar konusunda veliler önce bilgilendirilecek, aşı yaptırmak istemeyenler ise belge ile istemediğini kanıtlayacak. Kimseye zorla aşı yapılmayacak. Çocukların aşıları okullarında yapılacak. Ben de çalışanlarım gibi aşı oluyorum. Herkesin de olmasını istiyorum" dedi.  
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]