Domuz Gribi Aşıları Sakarya'ya Ulaştı

Sakarya'da, domuz gribine karşı alınan tedbirler artırıldı.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, Arifiye ilçesinde 14 yaşında 1 çocuk, Karaman Mahallesi'nde 5 yaşında 1 çocuk ve Hendek ilçesinde 43 yaşında bir vatandaş da domuz gribi virüsünün tesbit edilmesinin ardından il genelinde alınan önlemleri artırdı.

Hastanelerde çalışan doktorlar, hemşireler, güvenlik görevlileri, polisler, hastalar ve tüm çalışanların yanı sıra vatandaşlar hastalığın yayılmasına karşı maskeyle çalışmaya başladı. Hastanelere ambulanslarla getirilen hastalar maskeli iyi hijyen şartlarını taşıyan personel tarafından ambulanstan indirilirken acil servislerde maskeli ve özel giysileri bulunan personel tarafından taşınarak tetkik ve tedavileri yapılıyor.
Aşılar Tamam

Şüpheli durum görülen vakaların acil servislerde görevli sağlık personeli tarafından kan örnekleri alınarak tahlile gönderiliyor. Hastanede çekim yapmaya gelen gazeteciler de hastaların dolaştığı bölgelerde çekim yaparken koruyucu maske taktıktan sonra hastane içine alındı.    

Sağlık Bakanlığı'ndan istenen 296 bin doz aşının ilk partisi olan 3 bin 900 doz domuz gribi aşısı Sakarya'ya ulaştı. Gelen aşılar Camili'de bulunan Sağlık İl Müdürlüğü depoları ile Maltepe Sağlık Ocağı altında bulunan depolara konuldu. 

Domuz gribi aşılarının önümüzdeki günlerde ilk önce sağlık müdürlüğü personeline ardından diğer tüm risk gurubunda olan kişilere yapılacağı öğrenildi.  
SALGINI KISA SÜREDE ATLATACAĞIZ

Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş ilde üç kişi de domuz gribinin görüldüğünü, müdürlük olarak gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Dr. Bektaş, bakanlık tarafından gönderilen aşıların Sakarya'ya ulaştığını aşılama çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.
Bektaş açıklamasında, Sakarya'da tespit ettikleri 3 vaka olduğunu, hastaların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek "Evlerinde tedavi oluyorlar. Hastanelerde önlemleri artırdık. Maskeli ve özel giysili personel çalıştırıyoruz. Şüpheli durumlarda kan örneklerini alıp tahlile gönderiyoruz. Okullar ve halkın ortak kullanım alanlarında bir dizi önlemlerimiz var. Salgını kısa sürede atlatmayı planlıyoruz." dedi.
Ben de Aşı Olacağım

Gribin kısa sürede çabuk yayıldığını anlatan Bektaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ilk parti olan 3 bin 900 doz aşı ilimize ulaştı. Muhafaza altına aldık. Önce sağlık personelini aşılayacağız. Ben de aşı olacağım. Kimse aşıdan korkmasın. Olmak istemeyenlere de zorla aşı yapmayacağız. Bakanlığımızın aşı yapılması konusunda talimatını bekliyoruz."
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]