Dolandırıcılığın Böylesi Görülmedi!

Sakarya'da, evlenmek vaadiyle kandırdıkları yaşlı adama ziynet eşyası aldırmaya çalışan iki kadın ve bir erkek yakalandı.

Olay, Adapazarı ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Zonguldak'ta oturan M.Y. (56) daha önce tanıdığı G.İ. (36)'nin kendisini evlendirmek istemesi üzerine Sakarya'ya geldi.

M.Y. ile konuşan G.İ., kendisinin arkadaşı olan H.A.(45)'nın evlenmek istediğini ve bu konuda aracılık yapabileceğini söyledi. Bunun üzerine M.Y., G.İ., H.A. ve kendini gelinin dayısı olarak tanıtan A.D. bir kafeteryada buluştu.

Kafeteryada evlenme pazarlığı yapan şahıslar damat adayı M.Y.'yi geline altın takı alma konusunda ikna ettikleri sırada şahısları önceden tanıyan ve evlenmek için insanları dolandırdıkları tespit edilen şahısları takip eden Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yan Dol Dedektifleri kafeteryaya baskın yaptı.

Baskında pazarlık halinde olan G.İ., H.A. ve A.D. suçüstü yakalandı. Yakalanan şahıslar emniyete götürüldü. Dolandırıldığını anlayan M.Y. ise şahıslardan şikayetçi oldu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]