Dokurcun Merkez Camii Temeli Törenle Atıldı

Akyazı ilçesi Dokurcun Beldesi Merkez Camii'ni temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine katılan hocalar tarafından Kuran okundu dualar edildi ve temele getirilen bir koçta kesilerek kanı temele akıtıldı.
Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, özellikle cami inşaatının plan ve projesini ücret talep etmeden yapan Sakaryalı inşaat mühendisi Zeki Yılmaza teşekkür ederek, "Camiler kimsenin şahsi malı değildir kişiye özelde cami yapılmaz. Camilerimizi halk için hak için yapıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz. Belediye olarak cami inşaatına tüm ekipman ve elemanlarımızla imkanımız dahilinde ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Halkımızdan ve tüm yetkililerden de gerekli desteği bekliyoruz" dedi.

Merkez Camii Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı emekli imam Abdullah Çavuşoğlu, "Şuana kadar temele 400 bin TL harcandı. Caminin tamamı ise ise 2 milyon TL'ye mal olacak. Hayırseverlerin yardımıyla camimizi kısa sürede bitirmeye çalışacağız" diye konuştu. Temel atma töreni sonrasında Belediye Başkanı Yılmaz misafirlerine yemek ikramında bulunarak katılımlarından dolayı tek, tek teşekkür etti.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]