Doktorlara ATM Şoku

Adapazarı Doğumevi Hastanesi'nde görevli iki doktorun banka kartlarını ATM'den kopyalayan dolandırıcılar, toplam 9 bin 700 TL para çekti.

Adapazarı Doğumevi Hastanesi'nde görevli iki doktor, hastanenin bahçesindeki ATM'den para çekmek istedi. Kartlarını ATM'ye sokan doktorlar, maaşlarının çekildiğini görünce büyük şok yaşadı. Hemen durumu hastane idaresine bildiren doktorlar, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Polis tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen mağdur doktorlar maaşlarını çeken dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Doktorların paralarının ATM'ye yerleştirilen özel bir cihazla kartlarının kopyalandıktan sonra İstanbul'da internet üzerinden çekildiği öğrenildi.

Sakarya Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş, Doğumevi Hastanesi'nde görevli iki doktorun maaşlarının internet üzerinden çekildiğini belirterek şöyle konuştu: "Arkadaşlarımız savcılığa başvurdu. Bir arkadaşımızdan 5 bin 400 TL, bir arkadaşımızdan 4 bin 300 TL çekilmiş. Paraların, ATM'ye yerleştirilen özel bir cihazla kartların kopyalandıktan sonra internet üzerinden çekildiğini tahmin ediyoruz. Banka ile görüştük. Zararı karşılayacaklarını ve ATM'de önlem alacaklarını söylediler."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]