Doktor cinayeti Sakarya'da protesto edildi

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Sakarya’da protesto edildi.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik önünde yapılan basın açıklaması saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, “ Bizler öyle bir mesleğin mensuplarıyız ki öfkemizi, acımızı, içimize gömerek yine yapmamız gereken her şeyi bir eksiği olmadan yapmaya devam edeceğiz. Ancak bunun karşısında bütün halkımızı, bütün insanlarımızı hekimle ilgili olarak sağlık çalışanları ile ilgili olarak daha hassas davranmaya ve hekimin insanın varlığında ne büyük bir yeri olduğunu anlaması bakımından daha da hassasiyet içinde olmalarını bekliyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi ve Başhekimi Doç.Dr. Yakup Tomak ise yaptığı açıklamada, “Sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yanyana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Artık kalıcı önlemler alınsın"

Bu açıklamaların ardından Türk Sağlık-Sen Şubesi ve Aile Hekimleri Derneği Şubesi de SEAH önünde birer basın açıklaması yaptı. Aile Hekimleri Derneği Şubesi adına açıklama yapan Gökhan Gedikli ve Türk Sağlık-Sen Şubesi adına açıklama yapan Selçuk Ayyıldız Sağlık Bakanlığı ve yetkililere seslenerek, "Artık sağlıkta şiddette kalıcı önlemler alınsın. Biz hayat kurtarırken kendi hayatımızdan endişe duymamalıyız. Türkiye\'de kaç tane doktor cinayete kurban gitti! Biz bu olayların son bulmasını istiyoruz. Son olarak Samsun\'da hunharca katledilen doktor arkadaşımıza Allah\'tan rahmet diliyoruz. Biz bu olayı bütün ülkedeki doktorlar olarak protesto ediyoruz" dediler.


8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]