Doktor adaylarından gönüllü sağlık taraması

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri Sakarya’nın Taraklı ilçesinde gönüllü sağlık taraması yaptı.

SAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, Türk Tıp Birliği’nin (TurkMSIC) projesi kapsamında İstanbul Tıp ve Düzce Tıp Fakülteleri öğrencilerinin de katılımı ile Sakarya’nın Taraklı ilçesinin 18 köyünde, toplam 600 kişi sağlık taramasından geçirildi; kan şekeri, tansiyon ve beden kitle indeksi ölçümleri yapılarak, sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Tarama, 31 tıp fakültesi öğrencisi ve bir uzman doktor eşliğinde 28-29 Mart tarihleri arasında, iki gün devam etti.

Sağlık turnesinin en büyük amacının sağlık hizmetlerine yeterince erişemeyen köylerde yaşayan insanlara ulaşmak ve onları, dünyada sıklığı giderek artan hastalıklar hakkında temel düzeyde bilinçlendirmek olduğunu belirten SAÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri Topluluğu Başkanı Büşra Öner, bu kapsamda Taraklı’da gerçekleştirdikleri sağlık turnesinin çok başarılı geçtiğini ifade etti. Gittikleri her köyde güler yüzle ağırlandıklarını belirten Öner, “Umuyoruz ki ilgilenebildiğimiz her insanın hayatında bir farkındalık yaratmış olalım ve bundan sonraki senelerde de bu güzel projeyi devam ettirebilelim” diye konuştu. Sağlık taraması ile ilgili konuşan İstanbul Tıp Fakültesi öğrencisi Burak Gültekin organizasyonun çok başarılı geçtiğini belirterek, “Yaptığımız taramalarda birçok insanın daha önce hiç tansiyon dahi ölçtürmediğini gördüğümde ne kadar doğru ve faydalı bir iş yaptığımıza emin oldum. Çok yorulduk, ancak şüphesiz bu güzel bir yorgunluk. İnsanlara bilgi vermek, onların ilgisini görmek, onlara iyilikleri için yol gösterebilmiş olmak her şeye değerdi. Sakarya bize bu işin ne kadar mükemmel yapılabileceğini göstererek aslında bir anlamda bize yenilerini yapmamız için yol gösterdi” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu sağlık turnesinin kendisine çok şey kattığını ifade eden Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Merve Keser de, “Sağlık turnesi tek kelimeyle mükemmeldi. Bana beklediğimden daha fazla şey kattı. Bu etkinlik sayesinde hasta karşısında özgüvenli durmayı öğrendim. 2 gün boyunca onlarca hastaya bakmamıza rağmen, projeyi düzenleyen arkadaşlarımız o kadar güzel ayarlamışlar ki bu süreçte hem çok şey öğrendik hem de çok eğlendik” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]