Doğum sırasında fenalaşan öğretmen hayatını kaybetti

Sakarya\'da yaşayan 37 yaşındaki Nurgül Kök, dün akşam saatlerinde kaldırıldığı özel hastanede gerçekleştirilen doğumun ardından sabaha karşı hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili inceleme yapan Cumhuriyet Savcısı, şüpheli ölüm sebebiyle Nurgül Kök’ün cansız bedenini İstanbul Adli Tıp Kurumu\'na gönderdi.

Adapazarı\'nda Türk-İş İlköğretim Okulu\'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Nurgül Kök, dün sabah ikinci çocuğunu sezaryenle dünyaya getirmek için Adapazarı\'ndaki özel bir hastaneye yattı. Öğlen saatlerinde sezaryenle gerçekleşen doğumla Nurgül Kök kız bebeğini dünyaya getirdi. Ancak annenin başlayan kanaması, yapılan müdahalelere karşın durdurulamadı. Yoğun Bakım Ünitesi\'nde ameliyata alınan Nurgül Kök\'ün 2 kez de kalbi durdu. Her seferinde tekrar kalbi çalıştırılan, ancak sağlık durumu gittikçe ağırlaşan Nurgül Kök, bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Nurgül öğretmenin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu\'na gönderilirken dünyaya getirdiği sağlıklı olduğu belirtilen kız bebeği ise yakınları tarafından gözyaşları içerisinde hastaneden teslim alındı.

Öte yandan Nurgül Kök’ün hayatını kaybettiği özel hastanenin yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Sakarya'da özel hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden öğretmen Nurgül Kök(37), gözyaşları içinde toprağa verildi.

Genç kadın geride biri kundakta iki öksüz çocuk bıraktı. Kök'ün 8 yaşındaki kızı Zeynep Miray, bir süre annesinin tabutunu okşayıp ağladı. 

Kök'ün İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, Kaynarca ilçesi Orta Mahalle'deki baba evine getirildi. Kök'ün annesi ve yakınlarına cenaze araç içinde gösterildi. Güçlükte ayakta durabilen Kök'ün annesine sağlık görevlileri müdahale etti. Helallik alınıp dua okunmasının ardından cenaze, Cedit Camii'ne getirildi. Ölen kadının eşi Aykut Kök, babası Mustafa Başarı, kardeşleri ve yakınları taziyeleri kabul etti. Sakarya Valisi Mustafa Büyük de acılı aileyi yalnız bırakmadı. Baba Başarı'ya başsağlığı dileyen Büyük, olayda sorumlular varsa gereğinin yapılacağını söyledi.

Cenaze törenine Vali Büyük ile birlikte Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kök'ün cenazesi Gaziler Köyü İnanlar Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Doğum sonrasında ölen Kök geride 2 öksüz kız çocuğu bıraktı. 

Özel bir hastanede dün sabah sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getiren Nurgül Kök, doğumdan yaklaşık 18 saat sonra yaşamını yitirdi. Kadının ölümünden hastaneyi sorumlu tutan yakınlarının şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı. Kadının cenazesi, ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kök, Adapazarı ilçesindeki Türk-İş İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapıyordu.

Sakarya'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan 18 saat sonra hayatını kaybeden 37 yaşındaki öğretmen Nurgül Kök'ün ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.


Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporda gebelik takibini ve ameliyatı gerçekleştiren doktorların kusurunun olmadığı yönünde rapor verdi.

Adapazarı ilçesindeki Türk-İş İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan bir çocuk annesi Nurgül Kök, geçen sene Temmuz ayında ikinci çocuğunu dünyaya getirmek için özel bir hastaneye yatırıldı. Sezaryenle kız çocuğu dünyaya getiren Kök, ameliyattan 18 saat sonra gece hastanede yaşamını yitirdi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Kök'ün cenazesi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Adli Tıp raporu

Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu Kök'ün ölümüyle ilgili hazırladığı raporda, gebelik takibini ve doğumu gerçekleştiren doktorların kusurlarının olmadığı yönünde rapor verdi. Raporda, ölüme rahim içindeki bebek ile anne arasındaki besin ve oksijen transferini sağlayan plasentanın, uterus duvarına anormal yapışmasına bağlı ağır kanamanın yol açtığının belirtildiği öğrenildi.

Savcılık, Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda takipsizlik kararı verdi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]