"Doğru meslek seçimi, mutlu bir geleceğin anahtarıdır"

Erenler Ali Dilmen Anadolu Lisesi’nde bir gelenek haline gelen meslek tanıtım seminerleri tüm hızıyla devam ediyor.

Okul öğretmenleri Neslihan Aygen, Meryem Tazıcı, Derya Şenel ve Elif Fidaner’in kulüp çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen seminere Hâkim Yasemin Sarıgedik davet edildi.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen tanıtım seminerinde Hâkim Yasemin Sarıgedik Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra zorlu bir sınav sürecinden geçtiğini ve kura ile ilk görev yerine atandığını ifade etti. Hâkime Yasemin Sarıgedik, toplumun en çok ihtiyacının olduğu kavramlardan biri olan ‘adalet’ kavramının toplumda yerleştirilmesi için bu mesleğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Ayrıca kadın olarak bu mesleği yapmanın bazı zorluklarının olduğunu fakat her olayın sonucunun bir tecrübe olduğunu ifade eden Sarıgedik, toplumda hâkimliğin itibarı olan bir meslek olduğunu, maddi ve manevi açıdan kaliteli bir yaşam sunduğunu belirtti.

Öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren Hâkim Yasemin Sarıgedik’e Okul Müdürü Melik Hayri Çetinkaya; “Okulumuza gelerek böylesine onurlu bir mesleği tanıtarak öğrencilerimize ufuk açıcı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]