Doğan Cüceloğlu SAÜ'ye Geliyor

Kırktan fazla bilimsel makalesi yayınlanan psikolog Doğan Cüceloğlu SAÜ'ye geliyor.

Çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını inceleyen Doğan Cüceloğlu, 5nokta4 Event organizatörlüğünde Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde 19 Mart'ta eğitim semineri verecek.

Ailede, işyerinde ve toplumda sağlıklı insan ilişkilerine önem veren, 'keşke'siz bir yaşam isteyen insanlar için; yaşamınızın sonunda, "Keşke kendi hayatımı yaşayabilseydim!" dememeniz için ünlü Konuşmacı ve Yazar, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’ndan Sakarya'da “Keşke’siz Bir Yaşam İçin İletişim” Semineri, 14.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Doğan Cüceloğlu Kimdir?

Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi yayınlanan bir psikolog ve çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunan bir iletişim psikolojisi uzmanıdır. Çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını inceler.

Mersin'in Silifke kasabasında 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve ortaokulu orada bitirmiştir. Ankara ve Kırklareli'de liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorasını yapmıştır.

Türkiye'de Hacettepe ve Boğaziçi Üniversitelerinde çalışmış, Fulbright bursu ile Berkeley'deki Californiya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev almıştır.

1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi'nde görev yapmıştır.

1996'dan bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana babalara ve işadamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenlemektedir. Psikoloji üzerine bir sürü kitap yazmıştır ve bunların hepsi eğitici kitaplardır.

Özgeçmişi iki cilt halinde İş Bankası Yayınları’ndan "İnsanı Ararken - Doğan Cüceloğlu Kitabı" başlığıyla yayınlanmıştır. Canan Dila'yla söyleşilerini içeren kitapta eski fotoğraflar da kullanılmıştır.

Kitapları

İnsan İnsana, İnsan ve Davranışı, İçimizdeki Çocuk, İyi Düşün Doğru Karar Ver, Yetişkin Çocuklar, İçimizdeki Biz, Savaşçı, ‘Keşke’siz Bir Yaşam İçin İletişim, ‘Mış Gibi’ Yaşamlar, Başarıya Götüren Aile, Bir Kadın Bir Ses, Korku Kültürü, İletişim Donanımları, Onlar Benim Kahramanım

Seminere katılmak isteyenler, 8 Şubat Pazartesi gününden itibaren Değişim Kitabevi’nden, 0 264 2785639 nolu numaradan, Grup Rez. ve Bilgi için 0 507 2495150 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.

Seminer sonunda katılımcılara Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu imzalı katılım sertifikaları verilecek.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]