"Diyanet kalksın" diyen BDP'li Demirtaş'a tepki

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması gerektiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, Demirtaş’ın açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli, saygın ve vazgeçilmez bir kurumu olduğunu vurgulayan Kıyak, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Anayasa\'da belirtilen ilkeler doğrultusunda üzerine düşen görevleri, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında yerine getirebilmek ve daha iyi bir hizmet sunabilmek için yoğun çalışma içerisinde. Bunu yaparken, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında kalarak, milli birlik ve dayanışmayı temin etmeye çalışıyor. Dinimizin kutsal değerlerini vatandaşlarımıza tanıtmayı, din konusunda halkımızı doğru bilgilendirmeyi, manevi ve ahlaki değerlere bağlılıklarını artırmayı amaç ediniyor. Din hizmetlerini ifa ederken mezhep, düşünce, kültür ve cinsiyet ayırımı yapmaksızın toplumun her kesimine eşit hizmet sunmaya, kişilerin, dinin gereklerini yerine getirme veya getirmeme özgürlüğüne saygılı olmaya büyük özen gösteriyor.” dedi.

Kıyak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılmasının, din hizmetlerinde büyük bir sıkıntı meydana getireceğini kaydetti. Kıyak, Diyanet İşleri Başkanlığı\'nın almış olduğu bütün kararları, Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu olarak desteklediklerini ifade etti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]