Diyanet İşleri Başkanı'na destek verdiler

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in İzmir’de kullandığı cümlelere destek vererek, CHP’nin tavrını eleştirdi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, Görmez’in ‘İzmir’in dindarlığına yakışır bir irfan geleneğine sahip bir müftüye ihtiyacı var’ şeklindeki sözlerinde yanlış, İzmirliler\'i incitecek bir ifade olmadığını söyledi. CHP’nin Görmez’e bu cümle üzerinden yüklenmesine tepki gösteren Kıyak, "Görmez’in cümlelerini CHP’liler incelemeye almışlar, ancak sayın başkanın özenle seçerek kullandığı bu cümlelerden CHP’yi kurtaracak bir malzeme çıkmaz" dedi.

İlim sahibi olmanın yetmediğini, aynı zamanda irfan sahibi olanında gerektiğini vurgulayan Kıyak, "İrfana herkesin ihtiyacı var. Görmez’in bu tespitine İzmirli kardeşlerimiz teşekkür ederler, çünkü İzmirli kardeşlerimiz irfanın ne olduğunu bilirler de, CHP bunu ne kadar anlar? CHP’de irfana ve irfan sahibi olanlara karşı öteden beri bir antipati var, bu maneviyat düşmanlığından kendilerini kurtaramamışlar. CHP’nin bu tutumunun CHP ye zarar verdiğini anlatacak aklıselim sahibi insanlara ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]