''Diyanet, Bizim Sesimizi Duysun''

İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan gençler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınacak sözleşmeli imam-hatip ve Kur'an kursu öğreticiliğiyle ilgili sözlü sınava girmek istiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2008 yılında bir defaya mahsus olmak üzere mesleki uygulamalı sınav hükümleriyle personel alacak. Diyanet tarafından verilen ilanla, 160 sözleşmeli imam-hatip ve 450 sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi alınacak. Kur'an kursu öğreticiliğine 22.11.2005 tarihi itibariyle ders ücreti karşılığında fahri öğretici olarak görev yapanların imam-hatip alımında ise halen fahri imam-hatip olarak çalışanların başvurabileceği belirtildi.

İlahiyat mezunları, Diyanet'in sözlü sınavla 4-B'li personel almasına tepki göstererek, "Biz İlahiyat Fakültesi'ni bitirdik. KPSS'ye girdik. Ancak sözleşmeli imam-hatip ve Kur'an kursu kadrosuna başvuramıyoruz. Buraya imam-hatip mezunları başvurabiliyor. İlahiyat Fakültesi'nden mezun olanların da bu sınava girme hakkı olmalı. Diyanet, bizim sesimizi duysun" dediler.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]