Diyabetin tedavisi mümkün

İzmit Belediyesi tarafından, Konak Hastanesi ile Kartepe Yemek firmalarının sponsorluğunda Dünya Diyabet Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Ekinliğe, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Konak Hastanesi yönetim kurulu üyelerinden Uzman Op. Dr. Metin Göklü ve diyabet hastaları katıldı. Tamamen diyet ürünlerinden oluşan kahvaltılarını yapan diyabet hastalarına daha sonra Konak Hastanesi doktorlarından Dahiliye Uzmanı Hilal Güner Üpçin ve Diyetisyen Nurcan Bıçakçı Kahveci tarafından diyabet hakkında bilgilendirme yapıldı.

Seminerde konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Büyüklerimizin gölgesi bile bize yeter. Düşmez kalkmak bir Allah. Bu dünyada ölüm olduğu gibi hastalıkta var. Diyabet hastalığı zamanla size yakın bir arkadaş gibi oluyor. Rahatlıkla kontrol edilebilen ve tedavisi mümkün olan bu hastalıkla yaşamayı zamanla öğreniyorsunuz. Bunu bir imtihan olarak görebilirsiniz. Bu dünyada herkese bir imtihan var. Yeter ki hep böyle şeker gibi imtihanlar olsun. Çünkü çaresi var” dedi.

Konak Hastanesi yönetim kurulu üyelerinden Metin Göklü de hastane yönetimi olarak sağlık alanındaki sosyal çalışmalara önem verdiklerini ve sık sık bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Dahiliye Uzmanı Hilal Güner Üpçin diyabet hastalığının Tip 1 ve Tip 2 olarak ikiye ayrıldığını söyleyerek, “Aşırı kilo, egzersizden uzak durmak, yaş ve aile gibi unsunlar bu hastalığı tetikler” dedi.
Diyetisyen Nurcan Bıçakçı Kahveci de e diyabetlilerde beslenme yöntemleri hakkında bilgi vererek, “Diyabet hastalarının sofrasından; sebze, meyve, süt, yoğurt ve zeytinyağının eksik olmaması gerekir. Diyetten daha önemlisi beslenme alışkanlığının değiştirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]