Dişli: "Uyuşturucuyla mücadelede kararlıyız"

Adapazarı Belediyesi tarafından Uyuşturucuyla Mücadeleye dikkat çekmek amaçlı başlatılan “Çetin Ceviz” adlı tiyatro oyuncuları Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve belediye meclis üyelerinin daha önce belediye meclisinde de gündeme getirdiği madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında başlatılan “Çetin Ceviz” adlı tiyatro oyuncuları Başkan Dişli’yi ziyaret ederek, tiyatro çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uyuşturucu bağımlılığının çok ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Başkan Dişli, “Tiyatronuzda çok önemli bir konuya yer verdiğiniz için hepinizi kutluyorum. Çok başarılı bir çalışma olmuş. Bu işe emek verenlere katkı sağlamak gerekiyor. Bu çağın hastalığıyla insanlar ne yapacağını bilmiyor. Bu konuyu ilmek ilmek işleyerek çocuklarımıza zararlarını birlikte öğretmeliyiz. Biz uyuşturucu bağımlılığıyla sahneden mücadele etmeye kararlıyız. Bunun için elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz. Çünkü özenti ve merakla başlayan bir oyunun sonu faciayla bitebiliyor” dedi.

Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu Müdürü ve Yönetmen Yardımcısı Sibel Aydın, 1 aydır gösterimde olan “Çetin Ceviz” adlı tiyatro oyunu sahnelerinin uzmanlar eşliğinde hazırlandığını ifade ederek “Madde bağımlılığının zararlarını anlatmaya çalışırken, görselde çocukları özendirebilecek sahneler kullanmadık. Psikologların önderliğinde hazırlanan tiyatromuzda çocuklara örnek verecek ama korkutmayacak sahnelerle çocuklara madde bağımlılığının zararlarını anlatmaya çalıştık. Adapazarı’nda büyük beğeni toplayan tiyatromuzun Türkiye genelinde de yaygınlaşmasını sağlamak için çalışacağız” diye konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]