Diş Çekimi Hayati Önem Taşıyor

Diş çekim ve tedavisinin basit bir işlem değil, cerrahi operasyon olduğunu belirten uzmanlar, bu operasyonu diş hekiminden başka birinin yapmasının hastanın hayatına malolabileceğini ifade etti.

Diş Hekimi Sadettin Pay, diş çekimi ve tedavisinin basit bir şey olmadığını belirterek, yanlış müdahalenin hastayı ölüme bile götürebileceğini söyledi.

Her Diş Çekimi Farklı Bir Teknik Gerektiriyor

Kesici, büyük azı, küçük azı, alt ve üst damak dişlerinin çekim tekniklerinin birbirinden farklı olduğunu vurgulayan Pay, bir dişi ve tedavisini ancak bir diş hekiminin yapabileceğini belirtti. "Diş çekimi teknik bir iş. Güce dayanmıyor. Alt ve üst damaktaki dişlerin çekimi birbirinden farklı bir teknik gerektiriyor. Ayrıca azı, küçük azı, kesici dişlerin çekim tekniği de birbirinden çok farklı." diyen Pay, "Bunu diş hekiminden başkası yapamaz. Sahte dişçiler ve diş teknisyenleri, diş çekeyim derken hastanın damağını koparabilir. Kopan damağın yerine gelmesi ise artık mümkün olmaz. Ayrıca diş kırılması ve sağlam dişin kaybı da yaşanabilir. Bu sebeple diş çekimi ve tedavisini mutlaka bir diş hekimi yapmalıdır." uyarısında bulundu.

İlk Yardım ve Hijyen Hayti önem Taşıyor

Diş çekiminin basit bir işlem değil, bir cerrahi operasyon olduğu bilgisini veren Pay, kanama ve ilaç alerjisi durumunda ilk yardım gerektiğini dile getirdi.

Aşırı kanamada ilk yardım yapılmadığı takdirde hastanın kan kaybetmesi sebebiyle hayati riske gireceğinin altını çizen Pay, bu durumda sağlıklı bir ilk yardım için diş tedavisini diş hekimine çektirmenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Hijyenik Olmayan Diş Tedavisi Bulaşıcı Hastalıklara Yol Açabilir

Çekim ve tedavi için kullanılan uyuşturucu etkiye sahip bazı ilaçların da hastada alerjik reaksiyonlar gösterebileceğini, bu tabloya da doğru müdahale edilmemesi durumunda yine hastanın riske atılabileceği bilgisini veren Pay, "Ayrıca çok önemli bir konu da hijyen. Diş hekiminin yapmadığı ve hijyenik olmayan bir diş tedavisi, hastanın hayatını karartabilir. AIDS, hepatit ve birçok bulaşıcı hastalık hijyene dikkat edilmediği takdirde bulaşabilir." diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]