Dinleme mağduru öğretmen suç duyurusunda bulundu

Selam örgütü soruşturması kapsamında telefonunun dinlendiğini iddia eden Sakaryalı öğretmen Mehmet Özdemir, suç duyurusunda bulundu.

Bazı basın ve yayın organlarında yer alan dinleme listesinde kendisinin de isim ve telefon numarasının olduğunu gören Mehmet Özdemir, kendisini dinleyenler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmek üzere Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dinlenenler arasında kendisinin de olduğunu tesadüfen öğrenen Özdemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Arkadaşlarım beni arayarak dinlenenler listesinde benim de telefon numaramın olduğunu söyledi. Önce şaka yaptıklarını düşündüm. Sonra adı geçen gazetelere bakınca gerçekten de adım ve telefon numaramın listede yer aldığını gördüm.”

"26 yıldır şerefle öğretmenlik yapıyorum"


Telefon numarasının bir terör örgütü ile bağdaştırılarak yıllarca dinlendiğini iddia eden Özdemir, bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Kendisinin bu devletin resmi bir öğretmeni olduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu: “Ben 7 yaşımdan beri devletin okullarında okudum. Devletin üniversitesinden mezun oldum. 26 yıldır öğretmenlik mesleğini şerefle icra etmekteyim. Değil suç örgütü mensubu, sempatizanı olmak; devletin adliyesinin kapısından davalı veya davacı olarak girmiş birisi değilim. Şu ana kadar öğretmenlik görevimde ne bir adli ne de idari soruşturma geçirdim.”

Adının ve telefon numarasının basında yer almasından sonra öğrencilerin, velilerin ve arkadaşlarının gözünde şüpheli duruma düştüğünü belirten Mehmet Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu durumdan oldukça rahatsız oldum ve kaygı duymaya başladım. Üzerime atılan bu isnadın açıklığa kavuşturulmasını istiyorum. Bunun için gerekli mercilere başvurumu yaptım sonucu bekliyorum.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]