Dilencileri iş sahibi yapacak proje başladı

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi tarafından dilencilere yönelik olarak geliştirilen ‘Umut Kart’ projesi tanıtıldı. Dernek, kamu ve özel kurumlarla işbirliği yaparak, çalışabilecek durumdaki dilencilere iş, çalışamayacak olanlara da ihtiyacı ne ise onu verecek.

Derneğin, Sakarya Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Tok, Şube Müdürü Mevlüt Kızılay ve yönetim kurulu üyeleri Elegante Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Projenin asıl amacının gerçek ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmaması olduğunu vurgulayan Kızılay, “Projeye ‘Umut Kart’ adını verdik. Derneğin iletişim ve adres bilgilerinin olduğu 100 bin kart bastırdık. Bu kartları işyerlerine, esnaflara dağıttık. İşyerine dilenmek için gelenlere esnaflar, para değil bu kartı verecek. Kartta derneğin iletişim bilgileri yanı sıra dilenciyi hangi esnafın gönderdiği de yer alacak. Dilenci bu kartla derneğe gelerek ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilirse ihtiyaçları karşılanacak. “ dedi.

"Çalışabileceklere iş bulacağız"

Kartla gelen dilencinin bilgileri incelendikten ve gerçekten yardıma muhtaç olup olmadığının araştırıldıktan sonra, ihtiyaç sahiplerine her türlü yardım yapılacağını dile getiren Kızılay, şu bilgileri verdi: “Gelenlerden ve çalışabilecek olan dilencilere kimseye muhtaç olmadan para kazanacakları bir iş bulacağız. İş Kur İl Müdürlüğü de projemize destek veriyor. Ayrıca resmi ve diğer yardım dernekleriyle de bu konuda işbirliği yapacağız. Çalışamayacak durumda hasta veya engeli olanlarında tüm ihtiyaçları karşılanacak. Bu şekilde gerçekten ihtiyacı olup olmayanlar ayırt edilmiş olacak. Vatandaşın iyi duygularının istismarının önüne geçilecek ”

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Tok’ta, dilenciliğin ülkede önemli bir sorun olduğunu dile getirerek, projenin ihtiyaç sahibi olmadığı halde dilenmelerinin önüne geçeceğini vurguladı.

"Meğer durumu iyi olana yardım ediyormuşum"

İşadamı ve Sakarya Kuyumcular Derneği Başkanı Hakan Tenekeci ise, \'Umut Kart\' projesinin gerçek ihtiyaç sahibi ile halkın duygularını istismar edenlerin ortaya çıkması açısından önemli olduğunu belirterek, yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Benim dükkanım caddede köşe başında. Dolayısıyla her gün dilenciler geliyor. Eğer geleni boş çevirmezseniz, bayramda çocuklara harçlık verilen ev gibi çok uğranılan yer oluyorsunuz. Epeydir bir zaman ihtiyaç sahibi diye bir kişiye yardım etmiştik. Sonradan ortaya çıktı ki durumu iyiymiş ve zengini zengin etmişiz. Bu proje ile ihtiyaç sahibi olduğunu belirten kişi gerçekten öyle mi diye iyice araştırılıyor. En azından yardımlarımız gerçek ihtiyaç sahiplerine gidecek” diye konuştu. 
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]