Diktikleri fidanlara kendi isimlerini verdiler

“Yeşil Serdivan, Sağlıklı Gelecek” sloganıyla Serdivan’da ağaçlandırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Serdivan Belediyesi, İstiklal Mahallesi 326. Sokak’ta bulunan bin 200 metrekare alanı, Özel Öğretmenim Etüt Merkezi öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile birlikte ağaçlandırdı.

Öğrenciler; çınar, süs eriği, süs elması, kestane, dişbudak, huş, lükstrüm, çam ve elma ağacından oluşan toplam 110 fidanı Başkan Yusuf Alemdar’la birlikte dikti.

Başkan Alemdar, diktikleri fidanlara kendi isimlerinin yazılı olduğu etiketleri asan öğrencilerden, zaman zaman buraya gelerek ağaçlarını kontrol etmeleri konusunda söz aldı. Yapılan çalışmanın önemli olduğu kadar keyif verici olduğunun da altını çizen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar “Yeşil Serdivan, Sağlıklı Gelecek" sloganıyla ilçe genelinde uygun olan boş alanları ağaçlandırdıklarını ve mümkün mertebe bu çalışmalara çocukları da dahil etmeye çalıştıklarını söyledi.

Alemdar; “Diktiğimiz her fidan aslında gelece bıraktığımız en önemli mirastır. Bugün de 110 fidanı öğrencilerimizle birlikte diktik. Her fidana onu diken öğrencimizin adını verdik. Onlardan da sık sık buraya gelerek diktikleri fidanları kontrol etme ve gelişimlerini takip etme sözü aldık” dedi.

Başkan Yusuf Alemdar, ilçe genelinde ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek; “Yeşil Serdivan ve Sağlıklı Gelecek sloganımızı vatandaşlarımızla ve en önemlisi çocuklarımızla birlikte hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]