"Devletten bu meslekleri yaşatmak işin destek bekliyoruz"

Sakarya Ticaret Borsası, Süpürge İmalatı ve Toptan Ticareti Meslek Komitesi İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak ve kaybolmaya yüz tutmuş olan mesleklerine destek olunması amacıyla Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret esnasında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yılmaz “Mesleklerinin icrası esnasında yeni eleman yetişmediğini ve personel bulmada sıkıntı yaşadıklarını, Süpürge İmalatı mesleğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu ve devletten bu meslekleri yaşatmak işin destek beklediklerini” ifade etti.

Bu talep doğrultusunda İl Müdürü Tekin Kaya “Her zaman müteşebbislere yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti. Bu kapsamda, girişimcilik programlarıyla müteşebbise, işbaşı eğitim programları ve meslek kurslarıyla işverenlere ve iş arayanlara destek olmaya devam ettiklerini ifade etti. Ayrıca İŞKUR Müdürü Kaya, süpürge imalatçılarını destekleyebilmek için bu mesleğin bir eğitim modülünün oluşturulması gerektiğini ancak o zaman devletin desteklerinden daha fazla oranda yararlanabileceklerini bildirdi.

Ziyaret neticesi varılan mutabakatla Türkiye’ de diğer süpürge imalatçılarının da yararlanabileceği bir eğitim modülünün oluşturulması için komisyon kurulmasına ve oluşturulacak eğitim modülünün MEB’e gönderilmesine karar verildi.

Yapılacak ortak çalışma ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş olan Süpürge İmalatı mesleğinin yeniden hayat bulması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılması sağlanmasının yanında süpürge imalatıyla uğraşan esnafa destek sağlanarak bir ilk gerçekleştirilmiş olacaktır.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]