Dev tesis çiftçinin hizmetine girdi

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) tarafından Çökekler Mahallesi’nde yapılan Mısır Kurutma Tesisi ilk alımına başladı.

8 ayda tamamladık

Saatte 55 ton mısır kurutma tesisinin yanında 7 bin ton stoklama kapasitesine sahip, 8 adet ürün silosunu ortaklarının hizmete sunduklarını söyleyen APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, “İçerisinde mısır kurutma tesisi, ürün siloları, tarımsal ekipmanların yanında idari hizmet binasının da yer aldığı tesisin yapımına 7 Ocak 2014 tarihinde  başlamıştık. 8 ay gibi kısa bir sürede tesisimizi tamamlayarak ortaklarımızın ve çiftçilerimizin hizmetine açtık. İlk alımımızı da Çöçekler Mahallesi çiftçilerimizden yaptık” dedi.

Piyasanın üzerinde

Dün itibari ile mısır alınıma başladıklarını söyleyen Başkan Aya, “Kooperatif olarak dün olduğu gibi bugünde çiftçimizin ve ortaklarımızın yanındayız. Onların mağdur olmamaları, yetiştirdikleri ürünlerin karşılığını en iyi şekilde almaları için mısırı piyasanın üzerinde alıyoruz.  Çiftçimize, üreticimize sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Hizmete devam

Kooperatif olarak ortaklarımıza sunduğumuz tüm hizmetlerin, tesis içerisinde yer alan satış mağazasında da devam edeceğini kaydeden APEK Başkanı Ahmet Aya, “Satış mağazamızda her türlü zirai aletler, makine, ekipmanlar, tohum, zirai mücadele ilaçları, kimyevi ve organik gübreler, lastik ve motorin satışı olmak üzere hizmetimiz sürecek” ifadelerine yer verdi.

Buğday-Arpa alımı

Faaliyet sahamızda 350-380 bin dekar alanda dane mısırı ekimi yapılmakta olup, yaklaşık 350 bin ton civarında üretim gerçekleştirildiğini de belirten Başkan Aya, “Faaliyet sahamızda ortaklarımızla sözleşmeli olarak 4 bin 200 ton tohumluk buğday ve arpa ekimi yaptırılmış olup, bu yıl için yaklaşık 1750 ton tohumluk buğday ve arpa üretimi gerçekleştirilmiştir.  Faaliyet sahamız içerisinde ortaklarımızın üretmiş olduğu dane mısır alımı yanında, buğday ve arpa alımı da bu yıl tesisimizde gerçekleştirilecektir” dedi.

Resmi açılış

Tesisin resmi açılışının Bayram sonrasında kooperatif ortakları ve çiftçiler ile belirleyecekleri bir tarihte yapacaklarını da söyleyen Başkan Aya, “O gün birlik ve beraberlik günümüz olacak. Bu tesis hepimizin” şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]