Dev Dalgaların Önüne Geçilemiyor, Yıkım Sürüyor

Karasu ilçesinde dalgalar, liman ve mendirek inşaatı nedeniyle daralan kumsalda kalan prefabrik ve betonarme yazlıklardan bir kısmını daha yıktı.

Karadeniz'in hırçın dalgaları, Karasu ilçesi sahilinde imar izni olmayan bölgede yapılan yazlıkları yıkmaya devam ediyor. Dalgalar liman ve mendirek inşaatı sebebiyle yönü değişen akıntı ve dalgaların daralttığı kumsalda denize sıfır hale gelen yazlıkları birer birer yıkıyor. Dalgalar şimdiye kadar onlarca yazlığı yıkarken sahilde Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü tarafından önlem için yapılan kıyı tahkimatları da soruna çözüm getirmediği belirtiliyor.

Dalgalar son fırtınada 8 yazlığa daha zarar verirken Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, kıyı tahkimatlarının yapılmasına rağmen dalgaların birçok evi yine tahrip ettiğini söyledi.

Dalgaların zarar verdiği evlerin tahrip olduğunu ve yıkılacak duruma geldiğini anlatan İspiroğlu, "Evler kullanılmayacak hale geldi. Bizim yapacağımız bir şey yok. Yasalara göre kıyı şeridinde kaldığı için evlere müdahale edemiyoruz. Vatandaşın kendiside edemiyor." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]