Dev Dalgalar Yazlıkları Yıkmaya Devam Ediyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde dev dalgalar nedeniyle son 20 gün içinde sahildeki 10'a yakın prefabrik ve beton yazlık evlerin yıkıldığı bildirildi. Yıkılan yazlıkların kaçak yapılar olduğu belirtildi.

Karasu ilçesinde Karadeniz sahilinde 1950'li yıllarda belediye tarafından parsellenerek satılan, ancak imar izni olmayan bölgede yapılan çok sayıda yazlık ev Karadeniz'in hırçın dalgalarına yenik düşüyor. Liman ve mendirek inşaatı yüzünden daralan kumsalda kalan prefabrik ve betonarme yazlıkları, fırtınada oluşan dev dalgalar birer birer yıkıyor. Son bir yıl içinde dalgalar sahildeki onlarca yazlığı yıkarken sahilden 40 metre kadar daha içeri girdi. Dalgalar son 20 gün içinde 10'a yakın yazlığı daha yıktı. Kumsalda bulunan gözetleme kulesi de denizin içinde kaldı.

Son fırtınada yazlığının yıkıldığını söyleyen Mustafa Tatlı, dalgaların yazlıklarını yıkmasını çaresizlik içinde izlediklerini söyledi. Denizin her geçen gün sahilden içeri girdiğini kaydeden Tatlı, bir an önce önlem alınması gerektiğini vurguladı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]