Destici: 'İhmal yok' açıklamasının inandırıcılığı yok

Büyük Birlik Patisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin 'ihmal yok' açıklamasının toplum nezdinde bir inandırıcılığının olmadığını söyledi. Destici, "Gerekli tedbirleri ve önlemleri almayarak bir şekilde ihmal, hata, kusur sahibi olanları sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye ve istifa müessesesini kullanmaya davet ediyorum. Hiçbir şey yokmuş gibi pişkin pişkin koltuklarında oturmaya devam ederlerse artık erdem kelimesini ağızlarına almamaları gerekir." dedi.

Destici, Sakarya'da düzenlediği basın toplantısında, şehit haberlerine toplumun alıştırıldığını kaydetti. Şehit haberlerinin kamuoyunun gündeminde yeteri kadar hak ettiği yeri bulamadığını anlatan destici, şunları söyledi: "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün bir şehidimiz var. Dün iki şehidimiz vardı. Ondan bir gün önce bir polis kardeşimiz şehit olmuştu. Üzülerek ifade ediyorum şehit haberlerine toplumumuz alıştırıldı. Kamuoyunun gündeminde de yeteri kadar hak ettiği yeri bulamadığı kanaatimi de paylaşmak istiyorum."

Ankara'da yaşanan patlamanın herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Destici, ölü sayısının 97'ye yükseldiğini, 200'ün üzerinde yaralının olduğunu dile getirdi. Hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi etnik kökenden gelirse gelsin, hangi mezhebi anlayışı taşırsa taşısın, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun insanların eylem yapma, görüşlerini, düşüncelerini, fikirlerini dile getirme haklarının bulunduğunu belirten Destici, şöyle konuştu: "Demokrasilerde bu hak engellenemez. Bu hakkı gaspetmeye yönelik ya da Türkiye'nin iç barışını ve huzurunu yok etmeye yönelik bu saldırıyı bir kere daha lanetliyorum. Saldırıyı gerçekleştirenleri, arkadasında olanları lanetliyorum. Bu saldırının yapılmasına dolaylı yönden de olsa gerekli tedbirleri ve önlemleri almayarak bir şekilde ihmal, hata, kusur ne dersek diyelim bunun sahibi olanları da tabi ki sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye, onurlu bir duruş sergilemeye ve istifa müessesesini kullanmaya davet ediyorum. Eğer bu erdemi gösteremezlerse, bu onurlu, erdemli davranışı gösteremezler koltuklarında oturmaya, hiçbir şey yokmuş gibi pişkin pişkin koltuklarında oturmaya ve normal bir vatandaş gibi yorum yapmaya, çene yarıştırmaya, ikili polemiklere girmeye, savunma refleksini geliştirmeye devam ederlerse artık erdem kelimesini ağızlarına almamaları gerekir. Çünkü oturdukları koltuktar millete hizmet yeridir. Ülkeye hizmet yeridir. 'Ülkemize, milletimize hizmet için buradayız' deyip, Artık ülkeye ve millete hizmet noktasında büyük eksiklikleriniz, büyük hatalarınız, büyük kusurlarınız ortaya çıktığı halde eğer buraya yapışmaya devam ederseniz sizin inandırıcılığınız kalmaz. İşte bugün tam da bu durumdalar. Hiç bir şekilde millet nezninde Türkiye'yi yönetenlerin bu olayın gerçekleşmemesi için önlem alması gereken, tedbir alması gereken sorumluluk makamında oturanların millet nezdinde bir inandırıcılığı da itibarı da kalmamıştır."

"Sorumluluk makamında oturanlar bu işi geçiştiremezler"

Ülkeyi yönetenler ve sorumluluk makamında oturanların kınayarak, lanetleyerek, bir takım temennilerde bulunarak bu işi geçiştiremeyeceklerini anlatan BBP lideri Destici, bunun ülke ve milletin güvenliğini ilgilendiren bir konu olduğunu vurguladı.

Destici, şunları kaydetti: "Bu işin üzerini, örtemezler. Kamuoyunun gündeminden düşmesini sağlayamazlar. Bu çok ciddi bir konudur. Bu Türkiye'nin direk güvenliğini ilgilendiren bir meseledir. 75 milyonun güvenliğini ilgilendiren bir meseledir. Sınırlarımızın güvenliğini ilgilrendiren bir meseledir. Hem iş hem dış güvenliğimizi ilgilendiren bir meseledir. Ülke ve millet güvenliğimizi ilgilendiren bir meseledir. Milletin ve devletin bekasıyla ilgili bir problemdir. Biz bunu iş çekişmelerle, laf kavgalarıyla, atışmalarla, meclistekilerin birbirini itap etmesiyle, suçlamasıyla geçiştirilecek kadar basit bir konu değildir. Ya da o caddeleri temizleyerek, ağaçları yıkayarak, tekrar trafiğe açarak hayatı normale dönüştürerek geçiştirilebilecek bir hadise değildir. Titizlikle üzerinde durulmalı."

"İhmal yok" açıklamasının toplum nezninde bir inandırıcılığı yok

Sadece canlı bombaların ismini tespit ederek 'bu işin faillerini yakaladık' diyerek, daha önceki olaylarda olduğu gibi milletin aldatılmaması gerektiğini söyleyen Mustafa Destici, "Bu işin arkasında kim var. Bu işin çevresinde kim var. Bu işte kimin menfaati var bunlar etraflıca araştırılmalı. Burada zafiyeti olanlar başta istihbarat zafiyeti çok açık ve net ortada. Eğer istihbarat ister emniyet, ister MİT, ister askeri ne kadar istihbarat birimimiz varsa kim sorumluysa eğer istihbarat birimlerimiz görevini yapmış olsaydı o bombacıların tespit edilmesi gerekiyordu. Eğer o bombacılar tespit edilmemiş ve Ankara'nın göbeğinde gelip bu bombaları patlatmış yüzlerce insanın ölümüne yüzlerce insanın yaralanmasına sebep olmuşsa 'burada zaafiyet yok. Ya da ihmal yok' açıklamasının toplum nezninde bir inandırıcılığı bir karşılığı yoktur." ifadesini kullandı.

"En zor şartlarda bile ülkemizin birliğini düşünmeliyiz"

En zor şartlarda bile ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini düşünmeleri gerektiğini ifade eden Destici, şunları söyledi: "Biz bölücüler, terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlar, PKK'nın sözcüleri gibi ülkemizin bütün güvenliğini ya da milletimizin kardeşliğini hiçe sayarak bunun üzerinden nemalanmaya çalışanları da bunun üzerinden siyaset geliştirmeye çalışanların da millet nezninde bir itibarlarının olmadığını düşünüyorum. Onların barış, kardeşlik kelimesini ağızlarına almamalarını bir kez daha söylüyorum. Çünkü terörden besleniyorlar. Şiddetten, kandan besleniyorlar. Eğer daha önceki PKK'nın yaptığı terör saldırılarında iki gün önce hamile eşinin yanında öldürülen üç yaşındaki çocuğunun yanında şehit edilen polisimizin şehadedinde tepki koymuş olsalardı onların samimiyetine bir nebze olsa inanırdık. Ama onları görmezden geleceksin hala bütün alçaklığına, katliamlarına, terör ve şiddet hadiselerine rağmen ülkeyi, milleti bölme çabalarına, milletin geleceğini karartma çabalarına rağmen PKK'nın yanında durmaya devam edeceksin, sırtını PKK'ya yaslamaya devam edeceksin ondan sonra da geleceksin barıştan kardeşlikten bahsedeceksin. Hiçbir inandırıcılığı yok."

"Bir taraftan birlik beraberlik diyeceksiniz öbür taraftan sorumluluğu olanlara işlem yapmaacaksınız"

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın birlik ve beraberlik mesajlarını sözde bırakmaması ve bununla ilgili somut adımlar atması gerektiğini dile getiren BBP lideri, "Siz bir taraftan birlik ve beraberlik, kardeşlik diyeceksiniz ama olayda sorumluluğu olanlarla ilgili hiçbir işlem yapmayacaksınız. Onları korumaya devam edeceksiniz. Bir taraftan birlik ve beraberlik, kardeşlik diyeceksiniz ama öbür taraftan en ufak eleştiriye bile tahammül gösteremeyeceksiniz. En ufak eleştiri yapanları, en ağır hakaret cümleleriyle sizin tarafgilleriniz itham edecekler. Ya da olmadı, yetinmedi en ufak eleştiriye karşı üzerinizdeki zırhı kullanarak, oturduğunuz makamların ağırlığını kullanarak mahkemelere vereceksiniz. Şehit yakınları, gazeteciler, normal vatandaşlar tutuklanacak. Söz ve eylemin bir birlik arz etmesi lazım." eleştirilerinde bulundu.

Destici, Levent Kırca'nın ölümiyle ilgili sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]