Dereceye Giren 20 Öğrenci İngiltere'ye Gönderilecek

Sakarya'nın Hendek ilçesinde "Öğren İngilizceyi, paylaş ilk 5 dereceyi, geçir Londra´da 5 gün 5 geceyi" kampanyasında dereceye giren 20 öğrenci Hendek Belediyesi'nin katkılarıyla İngiltere'ye gönderilecek.

İlçede kaymakamlık, belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen, "Öğren İngilizceyi, paylaş ilk 5 dereceyi, geçir Londra´da 5 gün 5 geceyi" kampanyasında, İngilizce sınavında dereceye giren 20 öğrenciye Hendek Belediye Başkanı Ali İnci yemek verdi. Hendek Belediyesi Selman Dede Mesire Alanı'nda verilen yemeğe Kaymakam Harun Kaya, Belediye Başkanı İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Nuri Yıldırtan, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, eğitimde kaliteyi daha da artırmak için gayret sarfettiklerini belirterek, "Hendek her yıl daha da ileriye gitme konusunda gayret gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda değişik alanlarda yeni projeler hedefliyoruz. İngilizce eğitiminde öğrencilerimiz büyük başarı göstermişlerdir. Bu projede bizleri destekleyen kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz " dedi.

Başkan İnci ise, başka dallarda yapılan ve başarı elde edilen projelerle yurt dışı gezilerinin devam edeceğini söyledi. İlçenin sadece eğitimde değil her alanda hızla ileriye gittiğini kaydeden İnci, başarıda öğretmenlerin payının yüksek olduğunu anlatttı. İnci, şunları ifade etti: "Yolculuğun daha güzel geçmesi için en çok başarılı öğrenci yetiştiren 5 öğretmenimizi ve 2 okul müdürümüzü de İngiltere'ye gönderiyoruz. Öğrencilerimizin farkı ortadadır. Onları yetiştiren öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. Başarılar ödüllendirilmelidir. Çocuklarımız gayretleri sonucu çok başarılı olmuşlardır. İngiltere tatilini hak ettiler."

Kaymakam Harun Kaya, kampanyada İngilizce öğrenmenin hedef, İngiltere'ye gitmenin araç olduğunu dile getirdi. Asıl hedeflerinin çocuklara İngilizce eğitimi vermek olduğunu vurgulayan Kaya, "Bilginin en üst noktada çok kıymetli olduğu bu çağda çocuklarımız diğer ülkelerde neler olduğunu bilmelidirler. Hendek sadece eğitim değil sosyo ekonomik, kültürel ve sanayi alanında da hızla gelişiyor. Hedefler ne kadar uzun vadede yapılırsa başarı o kadar uzun vadeli olur. İlginin ve ısrarın, çaba sarfediyor olmanın sonucunun başarılı olması bizleri mutlu ediyor. Öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Bu ülke sizinle başarılı insanların omuzlarında yükselecektir " diye konuştu.

İlköğretimde 5, 6, 7 ve 8. sınıfların girdiği sınavda her sınıftan ilk 5´e giren toplam 20 öğrenci İngiltere´ye gidecek.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]