Dere yatağındaki yapılar tehdit altında

Sakarya’da dün geceden bu yana aralıklarla süren sağanak yağış, Sapanca ilçesinde dereleri taşırdı. Birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, İstanbul Deresi yatağında bulunan yapılar ise tehdit altında. Sel mağduru vatandaşlar ise otellerde ağırlanıyor.

Sakarya’da dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış Sapanca ilçesinde Sapanca Gölü’nü besleyen dereleri taşırdı. Derelerin taşması sonucu oluşan selden Sapanca ilçesine bağlı 30 mahalle etkilendi. Yüzlerce evde ve sahildeki işyerlerinde su baskınları oluştu. Selden etkilenen mahallelerde AFAD, SASKİ ve belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Göl Mahallesi'nde yaşayan ve evi sular altında kalan Sabri Mert isimli vatandaş, suyun birden geldiğini ve çaresizce canını kurtarmaya çalıştığını söyledi.

Sapanca ilçesinde Muradiye ve İstanbuldere Mahallesi içerisinden akan İstanbul Deresi de yoğun yağış sebebiyle taştı. Taşma sonucunda mahallelerde bulunan mesire alanları, ekili alanlar sular altında kalırken, yollarda birçok heyelan meydana geldi. Derede oluşan heyelan dere yatağında bulunan ev ve işyerlerini de tehdit altında bıraktı. Yaklaşık 8 metre heyelanın meydana geldiği dere yatağında DSİ ekipleri, ev ve işyerlerinin yıkılmaması için güçlendirme çalışması yapıyor.

Dere yatağında evi bulunan ve heyelanın yaklaşması sebebiyle evi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Adnan Öztürk, yapılan çalışmaları çaresizlikle takip ediyor. Evinin bahçesinin 8 metrelik mesafesinin heyelan sebebiyle yok olduğunu belirten Öztürk, “Dün akşam annemde kalmıştım burada değildim. Sabah erken saatte muhtarımız haber verdi. Su her dakika evimize yaklaşıyor” diye konuştu.

Son durumla alakalı bilgi veren Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, “Maddi hasarımız had safhada ancak herhangi bir can kaybımızın olmaması sevindiriyor. Şu ana kadar 100’e yakın vatandaşımızı kurtardık, 50’ye yakın evi ise mecburi boşalttık. Evleri zarar gören veya evlerinde kalmaya korkan vatandaşlarımızı otelde ağırlıyoruz. Şu anda duruma hakimiz her bölgede ekipler durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]