Depremzede prefabriklerinin elektrik ve suları kesildi

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi\'nde evleri yıkılan depremzedeler için geçici iskan amacıyla kurulan prefabrik evlerin boşaltılması için elektrik ve suları kesiliyor. Evlerini teslim almadıklarını söyleyen hak sahipleri, yeni evlerine geçene kadar süre tanınmasını istiyor. Hak sahibi olmayan vatandaşlar da gidecek yerlerinin olmadığını belirterek kendilerine yardım edilmesini bekliyor.

Marmara Depremi\'nden sonra Sakarya\'da evleri yıkılan afetzedeler için yaptırılan ve geçici iskan amacıyla kurulan Dernekkırı ve Alancuma\'daki prefabrik konutların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Prefabriklerin boşaltılması için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Dernekkırı ve Alancuma\'da oturan 186 muhtaç aile için Korucuk Mahallesi\'nde 50 metrekarelik konut inşa etti.

İhtiyaç sahibi ailelerin, konut sahibi yapılmasının ardından prefabriklerin kaldırılması için harekete geçildi. Prefabrikte kalan ve ihtiyaç sahibi olmayan ailelere, prefabrikleri boşaltmaları için tebligatlar yapıldı. 14 yıldır tüm uğraşlarına rağmen kaldırılamayan prefabriklerin boşaltılması için elektrik ve suları kesilmeye başlandı. Elektrik ve suların kesilmesi prefabriklerde yaşayan ailelerin tepkisine neden oldu.


Depremzedeler konuştu

Hak sahibi olduğu eve taşınmadan sularının kesildiğini kaydeden 2 çocuk annesi Gülhan Odabaş, "14 yıla yakındır buradayım. Hak sahibiyiz. Anahtarlarımızı almadan \'buradan çıkın\' diyorlar. Suyumuzu kesiyorlar. Anahtarımızı versinler ondan sonra ne yapacaklarsa yapsınlar. Biz faturalarımızı ödüyoruz. Biz de insanız." dedi..

Emekli olduğu için hak sahibi olamadığını ifade eden Nerman Yavuz da gidecek yerinin olmadığını ifade etti. Yavuz, şunları söyledi; "Gidecek yerim yok. Emekliyim. 750 lira maaş alıyorum. Bankadan kredi çektim. Maaşımın 200 lirası kesiliyor. İmkanımız yok çıkmaya. Bize de ev versinler. Hiçbir yere gitmeyeceğiz."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]