Deprem Sigortasına İlgi Yok

17 Ağustos Marmara depreminin 10. yılında Marmara bölgesinde vatandaşların kısa adı DASK olan deprem sigortasına ilgi göstermediği ortaya çıktı.  

Binlerce insanın yaşamını yitirdiği Marmara depreminin ardından başlatılan zorunlu deprem sigortası neredeyse 8 yıldan bu yana hizmette. Ancak deprem sigortasına yapılan başvuru sayısı hala istenen seviyeye ulaşmadı. Türkiye'de binaların sadece yüzde 30'u zorunlu deprem sigortası yaptırdı. Deprem sigortasında en yoğun başvuru Marmara bölgesinde, ancak bu bölgede 4 milyon 416 bin 74 konuttan yalnızca 1 milyon 411 bin 35'i zorunlu deprem sigortası yaptırdı.

Sigortacı Ali Esen, Marmara depreminde en çok hasar gören Sakarya'da vatandaşların DASK'a duyarsız olduğunu söyledi. Esen, "Ekonomik kriz deprem sigortasını etkiledi. Çünkü vatandaşlar geçim derdine düşmüş, kimsenin aklına DASK gelmiyor. Depremlerde yaraları sarmak için yürürlüğe giren zorunlu deprem sigortasına vatandaşlar ilgi göstermiyor" dedi.

Esen, deprem bölgesi olan Sakarya da 125 bin 109 konuttan sadece 45 bin 256 konutun zorunlu deprem sigortası yaptırdığını belirtti. 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]