Deprem şehitleri mezarları başında anıldı

17 Ağustos 1999 yılındaki Marmara depreminde hayatını kaybeden Sakaryalılar, Serdivan Deprem Şehitliği\'nde düzenlenen anma programı ile yâd edildi.

Anma programında Serdivan Belediyesince Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak, dualar edildi. Bu sırada depremde yakınlarını kaybeden bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar yakınları tarafından mezarları başında Kur’an okuyup, dualar edilerek anıldı. Düzenlenen mevlidin ardından Belediye ekiplerince, katılım gösteren vatandaşlara helva ve su ikram edildi.

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde annesi ile 6 kardeşini kaybeden 27 yaşında ki Turgay Meydan, “Marmara depreminde annemle beraber toplam 7 kişi kaybettim. 15 senedir elimden geldiği kadarıyla ziyarete geliyorum. Şehitlik olarak burada herkes kendi yaşını paylaşıyor. Şuan da bu mezarda, 3 kardeşim birde annem toplam 4 kişi yatmaktalar. Elimden geldiği ve fırsat buldukça annemin ve kardeşlerimin mezarını ziyaret etmeye geliyorum. Ama gördüğüm kadarıyla deprem şehitliklerine pek önem verilmiyor. Buradan yetkililere seslenerek, bu deprem şehitlikleriyle ilgilenilmesini istiyorum. Burada herkesin yakını var, sonuçta millet buraya ziyarete geliyor. Ama burada ilgisizlik vefasızlık var. Depremde cenazeler çıkartıldığı zaman annemi gördüm, tarif edilemez bir acıydı. Hatırladığım kadarıyla o an, enkaz altında bir Allah’la baş başa kaldım yani başka hiçbir şey bilmiyorum, hatırlamıyorum. Büyük bir acı tabi bunu yaşayan bilir. Deprem değil, binaların öldürdüğü gerçeği var. İnsanların biraz tecrübe edinmeleri lazım. Bu 15 sene bize ne getirdi, ne götürdü bunları teyit etmesi lazım” dedi.

Annesi ile kaybettiği 6 kardeşinden 3 kardeşinin cenazesini bulamadığını ve bu konu hakkında yetkililerden yardım beklediğini belirten Meydan, “Diğer kardeşlerimin cenazelerini de bulamadım. Buradan yetkili kişilerden yardım istiyorum. Ben 12 senedir gelip gidiyorum bu mezarlığa, ben doğru düzgün kardeşimin mezarlığını bulamadım. DNA testi istiyorum, cevap alamıyorum Valilik bünyesinde. Güçlük çekiyorum, burada binlerce mezar var. Kimin nerede olduğunu belli etmiyorlar, savcılığa dilekçe yazıyorum cevap alamıyorum. Benim burada ki talebim, cenazelerini bulamadığım kardeşlerimin devlet yardımıyla bulunmasını istiyorum” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]