Deprem Konutlarında 3 Gün Sonra Doğalgaz Yok!

Bir çocuğun zehirlenerek hayatını kaybettiği deprem konutlarındaki doğalgaz baca sorunu devam ediyor. 8 bin 200 konuttan ancak 200 kişi bacasını yeniledi. Bacalarını yenilemeyen konutların 1 Ekim itibariyle doğalgazı kesilecek.

Adapazarı'nda, 17 Ağustos depreminden sonra inşa edilen kalıcı konutlardaki doğalgaz baca sorunu çözülemedi. 14 Şubat tarihinde bir bebeğin öldüğü doğalgaz zehirlenmesinin ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan bilirkişi incelemesinde, ölüm olayının bitişik olarak inşa edilen kombi bacası ve aspiratör arasındaki zehirli gaz sızıntısından kaynaklandığı belirtilmişti. Yapılan incelemede 8 bin 200 konutun bacasında sorun bulunmuştu.

Sakarya Hıfzıssıhha Kurulu 1 Ekim'e kadar bölgedeki tüm bacaların yenilenmesi veya kombilerin hermetik (yalıtımlı) şekilde değiştirilmesi kararı almıştı. Ancak geçen süre içerisinde bacalar yenilenmedi. 1 Ekim'e bu gün dahal sadece 3 gün kalması konut sahiplerini endişelendiriyor. Bacalarla ilgili sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belireten hak sahipleri, konutu yaptıran Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın soruna çözüm bulmasını istiyor.

Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş (AGDAŞ) Genel Müdürü Kenan Demir, 1 Ekim itibariyle gazın kesilmesi konusunda şimdilik bir açıklama yapmak istemediğini, ancak 3 gün içerisinde bir açıklama yapacağını söyledi. Bu arada, bacalar değişmediği taktirde Sakarya Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre AGDAŞ'ın dogalgazı kesmesi gerekiyor.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]