Deprem Dede Tiyatro Oyununda

Türk Kızılayı Sakarya'da çocuklara afet bilinci kazandırmak amacıyla Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın da rol aldığı 'Benim Güzel Pabuçlarım' isimli tiyatro oyununu miniklerle buluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çocuk oyunu dalında büyük ödül kazanan Dersu Yavuz Altun'un yazdığı 'Benim Güzel Pabuçlarım' adlı tiyatro oyunu, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu'nda sahnelendi. Bir palyaçonun yaşam mücadelesinden toplum gönüllüsü oluşuna uzanan yolculuğu anlatan tiyatro oyununa 'Deprem Dede' rolüyle katılan Prof. Dr.Ahmet Mete Işıkara, minik öğrencilere depremden korunmanın yollarını anlattı. Deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri çocuklara anlatan Işıkara, toplum lideri olan muhtar, din görevlisi ve öğretmenlere büyük işler düştüğünü söyledi.

Oyun sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Işıkara, tiyatro oyunuyla depremden korunma yollarını görsel ve uygulamalı anlatımlar ile çocuklara aşılamak istediklerini söyledi. Okul ve camilerden sonra eğitim için tiyatro sahnesini seçtiklerini belirten Işıkara, Türkiye'de deprem bilincinin her geçen gün arttığını kaydetti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]