'Deneme sınavları bir fırsattır'

Sakarya Akyazı FEM Dershaneleri Müdürü Faruk Uysal, öğrenmenin bir yolunun da gerçek sınavın provası olan deneme sınavları olduğunu belirtti. Uysal, ”Deneme sınavlarına giren aday, gerçek sınavda ne yapacağını bilir, gerçek sınavda karşılaşacağı durumlarla daha önceden yaşayacağından dolayı gerçek sınav tecrübesi edinecektir. Bu nedenle tüm deneme sınavlarının dikkatle uygulanması gerekir.” dedi.

Deneme sınavlarının öğrencinin boy aynası olduğunu vurgulayan Uysal, ”Öncelikle öğrenciler deneme sınavları ile bilgi ve kavramaya yönelik eksikliklerini belirleyecek, gerçek sınavda çıkması muhtemel soru tiplerini kavrayacaklardır. Deneme sınavları ile bir taraftan zamanı uygun kullanma becerisi kazanırken, diğer taraftan öğrenmeyi etkileyen kaygıyı kontrol altına almayı öğreneceklerdir. Deneme sınavlarının öğrencilere diğer kazanımı bilişsel gelişimlerine yönelik geri bildirimleri sunmasıdır. Belirli aralıklarla olunan sınavlarla öğrenciler kendi gelişimini değer olarak görme imkânına sahip olacaktır. Deneme sınavları da öğrencinin sınava hazırlık düzeyini ölçer. Alınan puanların hedefe ulaşıp ulaşamayacağını görür.” şeklinde konuştu.

Akyazı FEM Dershanesi Müdür Yardımcısı Fizik Öğretmeni Aziz Kaya da çocuklarının başarısı için anne ve babalarının onlara ortam hazırlaması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin, anne-babalarının sürekli ’çalış’ demesinden son derece rahatsız olup buna karşı olumsuz tepki geliştirdiğini ifade eden Geometri Öğretmeni Fatih Eraslan ise ”Çalışmaya teşvik ederken üsluba dikkat edin, bunu başarabilecek potansiyel sende var şeklinde güven verilerek teşvik edilmelidir.” şeklinde konuştu.

Velilerin düzenli olarak okula gitmesini tavsiye eden coğrafya öğretmeni Adem Taştekin de ”Başarı; öğretmen, öğrenci ve veli üçgenindedir. Öğrencinin öğretmenlerini tanıyan, dersler ve öğretmenleri hakkında çocuğuyla konuşan anne-baba, çocuğun karşılaştığı sorunlar hakkında geç kalmadan bilgi sahibi olur.” uyarısında bulundu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]