Demir Lady'nin tahliye talebi reddedildi

Sakarya’da gazete patronunun da aralarında bulunduğu 10 kişinin suç işlemek amacıyla örgüt kurmasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Mahkeme, 156 yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılanan davanın bir numaralı sanığı yerel gazete patronu Elif D.K.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

156 yıl ağır hapis istemiyle yargılanıyor


Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, yerel bir gazetenin patronu olan Elif D.K. ile 10 kişinin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları” iddiasıyla yargılandıkları davaya İstanbul Bakırköy Adliyesi 23. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde devam edildi. Davanın bir numaralı sanığı Elif D.K. ve diğer sanıklar mahkemede hazır bulundu.
Hakim karşısına çıkan ve suçlamaları kabul etmeyen Elif D.K., “Suç örgütü kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli yağma, nitelikli yağmaya teşebbüs, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak, şantaj, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme, iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme ve tefecilik” suçlarından, 156 yıl ağır hapis istemiyle yargılanıyor.

2 Mayıs\'a ertelendi

Görülen davada bir önceki celsede Elif D.K.’nin avukatı tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak beraat talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, beraat istemini oy birliğiyle reddetti. Davada ayrıca O.D. isimli bir şahsın da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. Mahkeme dosyadaki eksiklerin tamamlanmaması ve dinlenecek olan şahitlerin gelmemesi üzerine duruşmayı 2 Mayıs tarihine erteledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]