Demir: "Hayatımızı idame ettirmekte zorlanıyoruz"

Sakarya Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Cevat Demir, Özel Halk Otobüslerine verilen yüzde 12’lik ulaşım zammı kendilerini tatmin etmediği ifade ederek, “Biz amme hizmeti yapıyoruz. Amme hizmeti yaptığımız halde bize görülen yüzde 12’lik zam bizi tatmin etmedi. Bu gelen zam bizi tamamen psikolojik olarak da çökertmiştir. Bizler gerçekten hayatlarımız idame ettirmekte zorlanıyoruz” diye konuştu.

Sakarya Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Cevat Demir yaptığı açıklamada, “Cuma gününden itibaren belediyemizin yol tarifeleri, zam tarifeleri belirtmesinden sonra adaletsizlik ortaya çıktı. Arkadaşlarımızın bu konuda yapmış olduğu baskıları ve istekleri doğrultusunda toplandık. Şehir içi trafiğinde olumsuzluk yaratan minibüs ve dolmuşlardır. Bunlardan günde çok sayıda şikayet almaktayız. Bizim trafikte etkimiz yok. Biz amme hizmeti yapıyoruz. Amme hizmeti yaptığımız halde bize görülen yüzde 12 zam bizi tatmin etmedi. 2010 yılında kart sistemine geçtik. Bizim tarifemiz karttır. Birde, bizim 65 yaş üstü kişileri taşıma zorunluluğu yasası çıktı önümüze, zaten yüzde 40 engelliyi de biz bedavaya taşıyoruz. Bu yasa bize ters geliyor, esnafımızın para kazanma hayallerini bitirdi. Sadece hayatta kalma mücadelesi vermeye çalışıyoruz. Bizden yasalara uygun araç isteniyor, bu araçlara bizde yatırım yapmak zorundayız” diye konuştu.

Gelen zammın özel halk otobüs ve minibüsçülerini psikolojik olarak tamamen çökerttiğini belirten Demir, “Esnafımızın yüzde 99’u hepsi borçlu ve araçları icralıktır. Bu gelen zam bize tamamen psikolojik olarak da çökertmiştir. Bizler gerçekten hayatlarımız idame ettirmekte zorlanıyoruz. Şimdi yüzde 12’lik zammı arkadaşlarla oturup konuşacağız ve uygulanıp uygulanmamasına toplantı sonunda karar vereceğiz. Çoğunluk ne derse onu yapacağız. Adı zam ama biz bişey göremedik. Bu zammı bu şekilde kabul edemiyeceğiz gibi geliyor. Bir yolcu bindiği zaman kart sisteminde yüzde 4 kesintisi oluyor. Hem o kişiden para almıyorum, hemde 2 TL’lik üzerinden 8 kuruş aktif banka para veriyorum, o kartı işletti diye. Esnaflar para almıyor, hem masraf ediyorum hemde 8 kuruş para ödüyorum. Hafta başı biz paramızı alırız onda sıkıntımız yok. Fakat hafta sonu geldiğinde esnafın ben aktif banktan parayı kredi borcumu öderim hesabını yaptığı zaman hayal kırıklığına uğruyor” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]