Değirmen Dergisi'nin 14.Sayısı Çıktı

Değirmen Dergisi, bu sayısında kapak konusu olarak halen gündemimizde olan ve çok daha uzun yıllar yer alacak olan “Kimlik” konusunu tartışmaya açıyor.

Kimlik, konusunda;

Haldun Günay, Türk Edebiyatı ve Kimlik
Yusuf Yavuzyılmaz, Kimlik, Siyaset ve Modernite
İsmail Süphandağı, Aidiyetin İnşası
Hasan Coşkun, Modernite ve Kimlik
Hüseyin Yılmaz, Enformatik Kimlikler
İlyas Sucu, Biz Kimiz
Rüstem Budak, Kimlik Tanımlamaları
Sebahattin Karakoç, Kimliksizliğin Tarihi
Fahri Tuna, Resetlemek Kimliklerimizi
Zekeriya Menak, Kimlikler Öldürücü Müdür?
Abdülhamit Güneş, Kimlik, Önyargı ve Çatışma
Eyüp Yıldırım, Kimlik
Fatma Yazıcı, Onca Kimlik Diktası İçinde Kendince Bir Adam Olmak
Sıtkı Karadeniz, Popüler Kültür
Said Coşar, Global Köyün Kimliksizi yazıları ile kapak konusuna katkıda bulunanlar...

Sinan Malkoç, sosyolog Ümit Meriç ile “Kul olmak ile kimlik” ilişkisi çerçevesinde gerçeşleştirdiği bir röportajı istifadenize sunuyor.

''Eğitimce'' dosyasında Orhan Kemal Kocabaş, ''Seçmeli Din Eğitimi''nin Türkiye’deki algısını yorumlarken; Ali Öztürk ise eğitimde önemli problem olarak karşımıza çıkan ''matematik eğitimi''ne değiniyor.

25 yıldır çevirisi beklenen Ragıp El- İsfahani’nin “Müfredat” isimli önemli eserini Türkçe'ye kazandıran Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yolcu ile yapılan söyleşi sayesinde kitapla ilgili fikir sahibi olmanız da mümkün.

Değirmen Dergisi'nde, röportajların yanısıra; birçok şiir, makale, deneme ve hikayeyi bulabilirsiniz.

Değirmen Dergisi yetkilileri, birçok kişinin eserine derginin hacminden dolayı bu sayıda yer veremediklerini ancak 15. sayıda değerlendireceklerini belirtiyor.

Değirmen Dergisi 15. sayı, kapak konusu ''teknoloji''. Bu çerçevede ''teknoloji-insan ilişkisi'', ''teknolojiye bakış açısı'', ''teknoloji düşman mı, dost mu?'' gibi bir çok farklı bakış açısı ile konuyu değerlendirmenize sunuyor ve yazılarınızı 25 Haziran 2008 tarihine kadar bekliyor.

Dergi, yayın hayatına devamı için edebiyat severlerden desteklerini de bekliyor. Dergiye yıllık aboneli bedeli, 10 YTL. Dergiye abone olmak ve yazı göndermek isteyenler, 0 505 6470325 nolu telefondan yetkililerle irtibata geçebilirler.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]