'Dedem Sultan Abdülhamid' konulu panel düzenlendi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Dedem Sultan Abdülhamid” konulu panel düzenlendi.

Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid Han\'ın dördüncü kuşak torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu\'nun onur konuğu olarak katıldığı panel, fakülte Öğrenci Temsilciliği öncülüğünde, İnsan ve Medeniyet ile Fihi Ma Fih öğrenci toplulukları, Mülteka Luğatud-dad Arapça Dil ile Mefkûre kulüplerinin de katkılarıyla Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi M. Fatih Kirenci\'nin yaptığı açılış konuşması ve Sultan Abdülhamid Han\'ın hayatıyla ilgili kısa bir sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Gazeteci-Yazar Faruk Atasoy\'un moderatörlüğünü yaptığı, onur konuğu ve konuşmacı olarak Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile tarihçi yazar Şafak Tunç’un katıldığı panelde ise Abdülhamid Han\'ın manevi kişiliği, siyasi dehası, panislamizm (islam birliği) politikaları, yaptığı zekice hamleleri, Osmanlı hanedanlarının günümüzdeki durumları ve şehzadenin kişisel hayatından kesitler anlatıldı.

Programa katılan Vali Vekili Erdoğan Ülker, onur konuğuna hediyelerini takdim ederken, Kayıhan Osmanoğlu programın sonunda öğrenciler ile tek tek fotoğraf çektirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]