Davulcu: "3 günde fotoğrafçı olunmaz"

Sakarya Ressam ve Tabelacılar Odası Başkanı Cevat Davulcu, yaz mevsiminin gelmesi ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte, fotoğraf kursuna giden kişiler düğün fotoğrafçılığına soyunduğunu belirterek, uyarıda bulundu.

Başkan Davulcu, “Son zamanlarda odamızı arayan bazı kişiler, bize özel fotoğraf kursuna katıldıklarını ve sertifika aldıklarını söylüyorlar. Bu da yetmezmiş gibi piyasada iş yaptıklarını ve fotoğrafçı adıyla çalıştıklarını öğreniyoruz. Bu kişilerin sayısı giderek artmaya başladı. Bu durumdan hem esnafımız, hem de çalışanlarımız rahatsızlık duymaya başladı. Bizler vergi kaydı olan esnaflar olarak, yıllardan beri kayıt dışının önüne geçmek ve mesleği ayağa düşürmemek için çabalıyoruz. Üç gün kursa gidip belge almakla fotoğrafçı olunmaz” dedi.

Başkan Davulcu, “Ustalık belgesi başka şey, kalfalık belgesi başka.Bilindiği gibi kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik süreçleri bulunuyor. Bunları için en az 5 yıl eğitim görmesi ve çalışması gerekiyor. Öyle 3 gün kursa gidip, belge almakla fotoğrafçı olunmuyor. Zaten yasal olarak kalfalık ve ustalık belgesi olmayanlarda dükkan açamaz ve çalışamaz. Bir kez daha uyarı yapıyoruz. Belgesiz çalışan herkesi odamıza ihbar edin. Korsan ve kayıtsız çalışmaya hayır diyoruz. Vatandaşımıza sunduğumuz hizmetin kalitesi bizim için çok önemli. Lütfen düğün, toplantı, nişan gibi bir daha geri dönülmeyecek özel günlerinizin çekimlerini gerçek fotoğrafçı esnafıyla yaptırın” dedi. 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]