Davayı Kazandılar

Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, 2008 yılında Atatürk Devlet Hastanesi ile ilgili banka arasında yapılan maaş anlaşması sonucu kurum çalışanlarına ödenen banka promosyonlarının eşit dağıtımı konusunda açtıkları davayı kazandıklarını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Düzce Şubesi üyeleri Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptılar. Sendika adına açıklama yapan Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, haksızlığın, adaletsizliğin, hukuksuzluğun önüne yine yargı yoluyla duvar ördüklerini ifade etti. Sendika olarak "Çalışan, üreten, yol gösteren hak ettiğini alan ama mutlaka alan" bir sendikacılık anlayış ile yollarına devam ettiklerini işaret eden Bahadır, "Sendikamız, 2008 yılında Atatürk Devlet Hastanemiz ve ilgili banka arasında yapılan maaş anlaşması sonucu kurum çalışanlarına ödenen banka promosyonlarının dağıtımı konusunda ortaya koyduğu kararlı tutum ve ilke çerçevesinde yine üyelerine kazandırmaya devam etmektedir. İçinde yetkili sendika temsilcisi olarak yer aldığımız komisyonda alınan karar doğrultusunda her bir personele eşit oranda promosyon parası ödenmesi karalaştırılmış ve ilk taksitlerde herkese eşit olarak dağıtılmıştı. Ancak 2008 yılında ilk taksitler ödendikten sonra ilgili genelgede yapılan değişikliğe dayanarak geri kalan beş taksiti hak sahiplerine bir kerede ödeme fırsatı doğdu diye Başhekimliğe bir yazı yazarak yine sözleşme metninde ve komisyon kararlarında yazdığı gibi her bir personele peşin ve eşit olarak dağıtılmasını talep etmiştik. Bizim bu talebimize karşılık o günkü sayın başhekim bey, geri kalan beş taksiti peşin olarak dağıtacağını zaten promosyon parasının tamamının hesaplarında olduğunu, ancak kişi başı hesaplamayı kendi inisiyatifiyle yeniden yapacağını, herkese eşit oranda değil çok döner sermaye alana çok, az döner sermaye alana az ödeyeceğini beyan etmişti. Bu karar üzerine hastane işyeri temsilcilerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte başhekim beye yaptığımız ziyaretlerde bu tür bir uygulamanın yanlış olacağını, öyle ki zaten herkese eşit olarak tahakkuk etmiş bir rakam olduğunu, kazanılmış hakların korunması ilkesine ve adalet duygusuna aykırı olacağını ısrarla söyledik. Bu talebimizi ret edildi. Bu uygulama sonucunda az döner sermaye ödemesi alan arkadaşların promosyon paralarının büyük bölümü kesilerek çok döner sermaye alanlara verilmiştir" dedi.
Yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine adalete başvurduklarını ve davanın sendika lehine sonuçlandığını ifade eden Bahadır, "Sakarya İdare Mahkemesi'nin verdiği karara göre aynen tarafların altına imza attığı sözleşmedeki hükümler gereği her personele eşit olarak promosyon paralarının yeniden dağıtılması gerektiği hükmolunmuştur. Sözün kısası bir haksızlığı, hukuksuzluğu daha yargı yoluyla sona erdirdik. Sağlık çalışanlarına kazandırmaya devam ediyoruz. Haklının hakkını teslim için ilk adımı attık. Şimdi sıra idarenin bu karar doğrultusunda hak sahiplerine bir ay içinde eksik ödediği promosyon paralarının tamamını ödemeye geldi" şeklinde konuştu.
Bahadır son olarak herkese eşit mesafede durarak, sendikacılık yapmaya devam edeceklerini söyledi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]