Dar gelirli aileler sorunlarına çözüm istedi

Dar gelirli aileler için yaptırılan Adapazarı Vakıfkent sitesinde oturan sakinler, sitede birçok sorun olduğunu belirterek basın açıklaması yaptı.

Vakıfkent İlköğretim Okulu önünde toplanan ardından da Vakıfkent Sitesi Yönetim Binası önünde basın açıklaması yapan site sakinleri sorunlarının çözülmesi için Başbakan ve Validen yardım istediler.

"Evlerimizi aldık ama sorunlarla karşılaştık"

Basın açıklamasında konuşan Vakıfkent sakinlerinden Tamer Biber, “Biz ötelenmiş, tecrit edilmiş, Vakıfkent sakinleri size sesimizi duyurabilmek için bir araya geldik. Umarım sesimizi duyarsınız. Başbakanım öncelikle bizler bir dikili ağacı bile yokken ev sahibi olmayı hayal bile edemezken, sosyal devlet gereği bizlerin ev sahibi olmamıza, vesile oldunuz. Bunun için teşekkür ederiz. Ama Başbakanım iş bununla bitmiyor. Evleri teslim aldık, ama beraberinde bizlerin maddi olarak aşamayacağımız sorunlarla karşılaştık. Alt yapı, üst yapı engelli erişimi, çevre temizliği, can ve mal güvenliği, şehir içi ulaşım gibi birçok sorunumuz bulunmakta. Maalesef bu sorunları anlatabileceğimiz sorumlu bir muhatap bulamıyoruz. Zaten fakir olduğumuz için ilgi alaka gösteren de yok. Başbakanım bizler size inandık” dedi.

Aylık gelir 230 TL\'nin altında


Başbakana seslenen Biber, “Bizler aylık geliri 230 liranın altında olan insanlarız. Zaten bu sebeple bu evleri bize tahsis ettiniz. Buna rağmen bizlerden bin 300 TL abonelik ücreti istendiği yetmiyormuş gibi Valimizin itirazına rağmen doğal gazın açılması için de 200 TL saat parası istiyorlar. Apaçık müteahhit firma tarafından soyuluyoruz. Ayrıca metazori merkezi ısıtma sistemine zorlanıyoruz. Aylık geliri 230 TL altında olan, yardımlarla aç karnını doyurmaya çalışan, çok çileli bir yaşam mücadelesi veren bu insanlar, aylık 300 TL - 400 TL ısınma, 100 TL su, 100 TL elektrik, 130 TL ev taksiti ve 107 TL abonelik ücreti toplamda 837 TL. Bu insanlar kişisel ihtiyaçları nasıl karşılayacak?” şeklinde konuştu.

Biber, Başbakandan ve Sakarya Valisinden istediklerini şöyle sıraladı:

“Başbakanım özetle sizden talebimiz, sitemiz içinde engelli erişimi de olan, şehir içi ulaşım patika yolun asfaltlanması, çevre temizliği, çöp konteynerleri gibi belediye hizmetlerini almak istiyoruz. Sayın valimizden de çok acil güvenlik noktası, merkezi sistemin ayrılması, bin 300 TL abonelik ücreti ve 200 TL doğalgaz saat parası gibi ödeneklerin başbakanlık sosyal yardımlaşma vakfından karşılanmasını talep ediyoruz. Zaten yoksullukla mücadele eden bizlerin üzerinden bu yükün kaldırılmasını istiyoruz.”

Yapılan basın açıklamasına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Füsun Çetin, CHP Adapazarı Belediyesi Aday Adayı Erden Meriç, CHP İl ve İlçe Yönetimi de destek verirken basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]