Dana, Kurban Edilemeden Bilinçsizliğin Kurbanı Oldu

Şeker Mahallesi'nde sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana, belediye tarafından oluşturulan kurban yakalama timinin kurbanı oldu. Görevlilerin attığı iğne danayı öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, Şeker Mahallesi muhtarlık binası yakınlarında Hikmet Dizay (50) isimli vatandaş, aldığı kurbanlık danayı kaçırdı. Dizay, cadde ve sokaklarda kaçmaya başlayan danayı yakalamak için polis ve belediyeden yardım istedi. Şeker Mahallesi'nden Ozanlar Mahallesi'ne geçen dana, Demircioğlu Siteleri'nin önünde kıstırıldı. Dananın peşine takılan kurban yakalama timi görevlileri, danaya tabanca ile 2 adet iğne attılar. İğne sonrası olduğu yere yığılan yaklaşık 200 kiloluk dana, sahibinin ve görevlilerin şaşkın bakışları arasında telef oldu. Görevliler olay yerinden ayrılırken dana, belediye temizlik görevlileri tarafından çöplüğe atılmak üzere kepçe yardımı ile kamyona yüklendi.
Olaya büyük tepki gösteren dananın sahibi Hikmet Dizay, iğnenin dozu fazla kaçtığı için kurbanlık danasının öldüğünü belirterek, "Hayvan, Şeker Mahallesi'nde elimizden kaçtı. Buraya kadar kovaladık. Belediyeye haber verdik. Kurtarma ekibi geldi. Yakalamak isterken hayvanı öldürdüler. Tabanca ile hayvana iğne attılar. Bıçak bile bulamadan hayvan öldü. Yazık günah değil mi? 2 bin 200 TL para verdim bu hayvana. Gelsinler çöpe atsınlar. Kurban gitti. 4 ortağım vardı. Onlara parasını geri vereceğim. Kurban rezil oldu. Böyle ekip mi olur? Hayvanı öldürmek için mi ekip kurmuşlar? Adam gibi iğne vurun. Yazık, günah" dedi.
Sakarya Veteriner Hekimleri Odası Mustafa Yıldız, kullanılan ilacın köpeklerde öldürmek için kullanılan bir ilaç olduğunu belirterek, "Belediyede veteriner hekimi yok. Bilinçsizce ilaç kullanıyorlar. Kullandıkları 'Lysthenon' isimli ilaç köpek itlafında kullanılır. Bu iğne hangi hayvana atılırsa atılsın öldürür. İnsana gelse insanı öldürür. Kullandıkları ilaç mermiden daha tehlikeli. Mermi ilk isabet ettiğinde yaralar ama bu ilaç kalbi durdurur ve hemen ölüme sebep olur. Bu tam bir skandal. İnsanların malı gidiyor, kurbanlığı gidiyor" dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]