Daha Fazla Trafik Çilesi Çekmek İstemiyoruz!

Kentler büyüdükçe ulaşım ve trafik sorunları da büyüyor. Giderek gelişen Sakaryamızda da artan nufüs ile birlikte bazı noktalarda ulaşım sorunu yaşamı felç ediyor ve araç kullanmayı tam bir işkence haline getiriyor.

Toplumun aynası olan trafiğin her daim karmaşık ve yoğun olması insanları psikolojik olarak da olumsuz yönde etkiliyor.

Sakarya'nın trafik sorunları raylı sistem projesi ile çözümlenebilir mi bilinmez ancak vatandaşımızın sesine kulak vererek hazırladığımız Sakarya'nın belli başlı trafik sorunları ise şu şekilde;


1: Eski Gima güzergahı, Adnan Menderes Caddesi'nden Bosna Anıtı önünden Serdivan'a dönmek için izin yok. Sakaryalılar mecburen Milli Egemenlik Caddesi'ndeki tren geçidinden sola dönerek Serdivan'a gitmek zorunda kalıyor. Zaten kontrolsüz bir kavşak olan bu geçit sık sık kazalara sebebiyet verirken Serdivan'a gitmek isteyenlerin de bu yolu kullanmasıyla tam bir faciaya dönüşüyor.

Çözüm: Halbuki Bosna Anıtı önünden Serdivan'a gidilebilse bu geçitteki yoğunluk ortadan kalkacak ve buradaki kangren trafik de biraz olsun nefes alacak.


2: Yeni Cami ışıkları, içinden çıkılmaz bir kaos. Çünkü ışıklar çok kısa. Araçların geçit hakkı yok denecek kadar az: 12 sn. Bekleme ise tam bir kabus: Çünkü 90 sn. civarı

Çözüm: Alt geçit buraya yapılsa daha iyi olurdu... Ama artık çok geç.

3: Atatürk Sanayi Sitesi önünden jandarmaya-topça tarafına dönerken önceden tek yerde bekleniyordu. Şimdi ise iki yerde beklenmek zorunda kalınıyor.

4. Kapalı Spor Salonu güzergahından gelip Serdivan'a dönebilmek tam bir mesele.

Aynı durum SSK kavşağında da söz konusu. Düzenlenen kavşağın hala sürücülere kabus yaşatması ise nasıl düzenlendiği sorusunu akıllara getiriyor.


Bir an önce bu şikayetleri yetkililerin duyması ve bu sorunların son bulması dileklerimizle...

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]