Dağ Bisiklet Olimpik Takımının Başına Sakaryalı Antrenör

Türkiye Bisiklet Federasyonu 2016 Rio Olimpiyat oyunlarına katılım ve başarı getirebilme adına başlatılan programın başına Sakaryalı sporcu Aziz Sırnaç getirildi.
Bisiklet branşında sporcuların ve Milli Takımın Olimpiyat oyunlarına katılabilmesi için puan sistemi uygulanmaktadır. Olimpiyat oyunlarına katılım için iki yıl çok büyük önem taşımaktadır. Türkiye Bisiklet Federasyonu 2016 Rio Olimpiyat oyunlarına katılım ve başarı getirebilme adına başlatılan program neticesinde Sakarya’da yetişmiş, eski milli sporcu olan ve Sakarya Üniversitesi Spor kulübünü çalıştırdığı kısa süre zarfında birçok ulusal ve uluslararası dereceler getirilmesine katkı sağlayan, antrenör Aziz Sırnaç kadronun başına getirildi. Kurulan Dağ Bisikleti Olimpik Takım kadrosu 7 sporcudan oluşmakta, oluşturulan takım içerisinde Sakarya ilinden de 2 sporcu bulunuyor.
Antrenör Aziz Sırnaç olimpiyatlar ve yapacakları çalışmalar hakkında kısaca bilgi vererek, “2016 Olimpiyat oyunları sürecinde ben ve ekibim kritik bir görev almış bulunmaktayız. Çıktığımız bu yolda branşın geleceği için de olumlu adımlar atmaya çalışıyoruz. Bilimsel antrenman sistem ve metotlarını uygulayabilmek adına da ciddi bir ekip kurduk. Mentor, kondisyoner ve masörüne kadar uzman bir ekip kurduk ve bu ekip ile yapmış olduğumuz çalışmaların ilk meyvelerini almaya başladık. Sporcuların gelişim düzeylerini Isparta S.D. Üniversitesinde bulunan test merkezinde performans testleri ile periyodik olarak takip ediyoruz. İnşallah bu süreçte hedefimize ulaşıp Olimpiyat oyunlarına katılım hedefimizi gerçekleştireceğiz. Olimpiyat oyunlarına katılımın yanı sıra çalışmakta olduğumuz sporcu grubunun yaş ortalamasının düşük olması bize 2016 olimpiyat oyunları haricinde geleceğe yönelik farklı hedefler koyabilme olanağı sağlıyor. Mevcut 7 kişilik olimpik takım kadrosunda 2 de Sakarya adına yarışan sporcu bulunmaktadır. Bu da ilimiz için ayrı bir şans ve gurur kaynağıdır. Ben bu vesile ile görevi aldığımız günden bu güne kadar bize bu görevi layık gören Bisiklet federasyonu yönetimine, Başkanımız sayın Emin Müftüoğlu’na, tarafıma desteğini esirgemeyen, Sakarya Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Muzaffer Elmas’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz sayın Salih Koşu’ya ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın Osman Babadağı’na minnet ve şükran duygularımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]