Cüneyt Çakır, "Hatalarımızı en aza indirgemek için çalışıyoruz"

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, yeni sezonda hataları en aza indirgemek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Sapanca\'da düzenlenen 2014-2015 sezonu MHK Yaz Semineri\'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunun bir konuşma yapan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "Yeni sezon hazırlıklarına artık biz de başladık. Yaklaşık 20 günlük zaman zarfı kaldı. Sezona iyi hazırlanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Hatalarımızı aza indirgememiz lazım. Bunun üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Gerek Merkez Hakem Kurulu üyelerimiz gerekse yurt dışından gelen eğitimciler var. Buraya hem hakemler hem yardımcı hakemler gözlemci hocalarımızda katıldı. İyi bir birliktelik yaşıyoruz. İnşallah yeni sezonda daha az hatalarla elimizden gelenin en iyisini yaparak iyi bir sezon geçirmek istiyoruz." diye konuştu.

Çakır, Brezilya\'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası\'nda düdük çaldıklarını ancak isimlerin önemli olmadığını ifade ederek, "Burada sadece isimler önemli değildir, Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun. Bu hepimizin başarısıdır. Takım oyunudur, hakem camiasının başarısıdır. Biz bunu hep birlikte burada paylaştık. Burada olmayan binlerce genç arkadaşımız var, amatör kümelerde görev yapan. Bizlere o turnuvalarda binlerce mesaj atan, her maçımızdan önce mesajlar atan bir sürü genç hakem arkadaşımız var. Bu hepimizin başarısıdır, onların başarısıdır. Bunları paylaşmak en büyük mutluluktur." şeklinde konuştu.

Dünya Kupası süresince neler yaptıklarını da anlatan Çakır, "Biz 45 gün kaldık Brezilya\'da. Turnuva başlamadan önce gittik oraya. İlk 12 gün bildiğimiz bir hakem semineri gibi geçti. Gündüzleri kahvaltıdan sonra antrenman yaptık. Öğle yemeğinden sonra 3-4 saatlik eğitimler yaptık. Orada da FIFA\'nın eğitimcileri vardı, kurul üyeleriyle birlikte. 12 günü bu şekilde geçirdik." diyerek, şöyle devam etti:

"Maçlar başladıktan sonrada her 3 günde bir oynanan maçların analizlerini yaptık. Maçlara gitmediğimiz günlerde antrenmanlarımıza devam ettik. 45 günün kırkında antrenman yaptık. Devamlı bir eğitim çalışmaları vardı, analizler vardı. Orada dünyanın en iyi hakemleri yer alıyor. Orada kaldığımız sürece birbirimizden bir şeyler öğrendik. Devamlı çalıştık. Konsantrasyonumuzu kaybetmeden son güne kadar gittik. Güzel bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Futbol değişiktir. Geçmiş turnuvalara göre çok hızlı oynandı. Fair-play ön plandaydı. Keyifli bir turnuva oldu."

Cüneyt Çakır, Brezilya seyircisinden etkilendiğinin altını da çizerek, "Sonuçta Brezilya\'dasınız. Oraya gitmeden önce duyuyorduk, Brezilya bir futbol ülkesi diye. Oraya gittiğiniz zaman iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Her yerde futbol oynayan insanları görüyorsunuz, sokaklarda, kumsallarda. Tribünler tamamen dolu. Belki Avrupa ve diğer kıtalardan çok fazla seyirci gelmemesine rağmen Brezilyalı seyirciler bütün statları doldurdular. İnanılmaz bir atmosfer vardı." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]